Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Izmaiņas dabasgāzes piegādes līgumā ar Gazprom.
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-09 11:15:51
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība “Latvijas Gāze” informē, ka ir sagatavoti parakstīšanai dabasgāzes piegādes līguma grozījumi ar AAS “Gazprom”, kas paredz dabasgāzes cenu aprēķina formulā mazuta un gazolīna sešu mēnešu vidējo kotāciju aizstāt ar deviņu mēnešu vidējo kotāciju.

Aprēķinu izmaiņu rezultātā būs iespējams nedaudz samazināt iepirkuma cenu oktobrī, kas atspoguļosies tarifos rūpnieciskajiem klientiem novembrī. Vidējās kotācijas aprēķina perioda pagarināšana no 6 mēnešiem uz 9 mēnešiem nodrošinās arī mazākas ikmēneša svārstības gan iepirkuma cenā, gan tarifos klientiem.

A/s “Latvijas Gāze” izsaka cerību, ka turpmākos mēnešos naftas cena pasaules tirgos saglabāsies zem 100 USD par bareli, kā arī samazināsies naftas produktu cenas. Pie šādas situācijas sagaidāms iepirkuma cenas un attiecīgi realizācijas tarifu samazinājums Latvijā, kas atvieglos klientu tēriņus ziemas laikā. Dabasgāzes iepirkuma izmaksas ir aptuveni 80% no dabasgāzes vidējā tarifa Latvijā.

Dabasgāzes cena ir piesaistīta mazuta (ar sēra saturu līdz 1%) un gazolīna (ar sēra saturu līdz 0,2%) cenai / kotācijai naftas produktu biržā FOB ARA (Free On Board Amsterdam, Rotterdam, Antwerp), kā arī Eiropas Bankas noteiktajai eiro un Amerikas dolāra kursa attiecībai. Mainoties mazuta un gazolīna kotācijai (šobrīd tiek ņemta vērā faktiskā 6 mēnešu vidējā kotācija) un valūtu kursu attiecībām, tiek piemēroti atbilstoši SPRK apstiprinātie tarifi. Klientiem ar dabasgāzes patēriņu mazāk par 25 000 m³ gadā tarifi tiek mainīti katra gada 1. janvārī un 1. jūlijā. Klientiem ar dabasgāzes patēriņu vairāk par 25 000 m³ gadā tarifi tiek mainīti katra mēneša 1. datumā. Ja samazinās mazuta un gazolīna kotācija, samazinās arī tarifi – un otrādi.

Vinsents Makaris
a/s “Latvijas Gāze”

Pielikumi