Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par ELKO Grupa attīstību nākamajos piecos gados
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-06 14:00:41
Versijas komentārs
Teksts
Saskaņā ar 2008. gada 6. oktobrī laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze” publicētajā intervijā ar ELKO Grupa prezidentu Egonu Medni minēto (uz ko savā publikācijā 6. oktobrī atsaukusies ziņu aģentūra BNS) par ELKO Grupa attīstību nākamajos piecos gados - informējam, ka Egons Mednis pieļauj iespēju, ka nākotnē ELKO Grupa varētu apvienoties ar kādu uzņēmumu vai pārņemt kādu citu tirdzniecības ķēdi, kā arī norāda, ka tiek pētītas "paplašināšanās iespējas reģionos, kuros jau pašlaik veiksmīgi darbojamies".
 
Viņš pastāstījis, ka šobrīd grupas apgrozījumā lielāko daļu dod Krievija - vairāk nekā 60%. Savukārt Ukrainas daļa ELKO Grupa apgrozījumā ir vairāk nekā 10%, bet Baltijas valstu kopumā - aptuveni 10%. "Tie ir objektīvi skaitļi, ka vērtē tirgus lielumu. Krievija pēc tirgus lieluma ir Eiropas trijniekā, konkurējot ar tādām valstīm kā Anglija, Vācija un Francija. Tajā pašā laikā Krievija ir visstraujāk augošais tirgus procentuālā izteiksmē. Tie ir 15% un dažos segmentos par 20% gadā," avīzei norādījis ELKO Grupa vadītājs.
 
ELKO Grupa ir dibināta 1993.gadā. Kompānija ir Latvijas lielākais uzņēmums - tā pērn sasniedza vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru lielu apgrozījumu. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrāleiropā un NVS. Uzņēmums pārstāv aptuveni 70 ražotāju un pārdod to preces vairāk nekā 6300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. ELKO Grupa pieder vairākām privātpersonām, kā arī "East Capital" un "Amber Trust" investīciju fondiem.
Pielikumi