Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „mogo” noslēdz darījumu par līzinga portfeļa cesiju
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-04-06 17:17:05
Versijas komentārs
Teksts

Ar mērķi stiprināt AS “mogo” likvidāti un pašu kapitālu, AS “mogo” ir noslēgusi līzinga portfeļa pārdošanas darījumu ar nominālvērtību 4.1 miljonu eiro apmērā. Darījuma ietvaros AS “mogo” plāno saņemt kopējo atlīdzību 5.5 miljonu eiro apmērā, no kuriem AS “mogo” uz šī paziņojuma publikācijas dienu jau ir saņēmusi 4.1 miljonus eiro.  

Portfeļa realizācija stiprina likviditāti, un ļauj samazināt AS “mogo” saistības, vienlaikus palielinot sabiedrības kapitalizāciju.

AS “mogo” valdes priekšsēdētājs Krišjānis Znotiņš: “Daļēja portfeļa pārdošana vietējās bankas licencētai meitas sabiedrībai, kas vienlaicīgi ir arī AS “mogo” radniecīgā sabiedrība, ir lielisks apliecinājums uzņēmuma spējai piesaistīt stabilu un uzticamu klientu auditoriju, piedāvājot ērtu un pieprasītu produktu. Darījums neietekmēs mūsu klientus un stiprinās uzņēmuma ārpakalpojumu sniegšanas biznesa līniju. Šāds darījums ļauj sabiedrībai stiprināt pozīcijas lietotu automašīnu finansēšanas tirgū.”

Par AS “mogo”

AS “mogo” ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas Mogo Finance. Mogo Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus klientiem ērtākajā veidā – tiešsaistē, telefoniski un pie vairāk nekā 280 sadarbības partneriem. Mogo Latvija apkalpo vairāk kā 13 tūkstošus klientu, pārvaldot 26 miljonu eiro lielu produktu portfeli.

Mogo Finance Grupa darbojas globālā finanšu tehnoloģiju industrijā, inovatīvi attīstot auto un patērētāju finansēšanas nozari un nodrošinot finanšu pieejamību 14 pasaules valstīs.  Dibināta 2012. gadā ar galveno mītnes vietu Latvijā, Mogo Finance Grupa veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālās Āzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Vairāk: www.mogofinance.com

 

Neringa Plauškiene

Reģionālā finanšu direktore

Tālrunis: +371 66900904

E-pasta adrese: neringa.plauskiene@mogo-easterneurope.com

Pielikumi