Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “mogo” drīzumā plāno jaunu obligāciju emisiju
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-02-01 11:39:38
Versijas komentārs
Teksts

AS “mogo” novērtē tās priekšrocības, ko sniedz klātesamība biržā un vēlas saglabāt savu diversificēto finansējuma struktūru, tādēļ, tuvojoties esošo obligācijas dzēšanas termiņam, izziņo plānus drīzumā uzsākt jaunu obligāciju emisiju 30 miljonu eiro apmērā.

 

AS “mogo” Baltijas kapitāla tirgū ir pārstāvēta kopš 2014. gada. Jau divus gadus pēc uzņēmuma dibināšanas, AS “mogo” veiksmīgi realizēja parāda vērtspapīru emisiju 20 miljonu eiro apmērā, kas tika iekļauta Baltijas Regulētajā tirgū. Šobrīd AS “mogo” Baltijas kapitāla tirgū ir pārstāvēta ar divām obligāciju emisijām – kopā 30 miljonu eiro apmērā.

 

Obligācijām ir bijusi nozīmīga loma gan AS “mogo”, gan Mogo Finance Grupas izaugsmes finansēšanā. Mogo Grupas kredītportfelis šajā laika periodā ir pieaudzis sešas reizes no 35 miljoniem eiro 2014. gadā līdz 192 miljoniem eiro 2020. gada 9 mēnešos.

 

 

Mogo Finance Grupas izpilddirektors Modestas Sudnius: “Mēs augsti novērtējam gadu gaitā izrādīto ieguldītāju uzticību, tādēļ būsim priecīgi piedāvāt Baltijas investoriem jaunu iespēju ieguldīt Grupas flagmaņa – Latvijas uzņēmuma AS “mogo” – obligācijās. Mēs redzam obligācijas kā nozīmīgu instrumentu Grupas izaugsmes finansēšanā, un priecājamies, ka gadu gaitā investoru interese gan par AS “mogo”, gan Mogo Finance obligācijām ir augusi, tādējādi izveidojot plašu investoru kopienu no visas pasaules gan caur eiro obligācijām un Latvijas obligācijām, gan savstarpējo aizdevumu platformu Mintos.”  

 

 

Jauno obligāciju sagaidāmie raksturlielumi:

 

Emitents

AS «mogo» (Latvija)

Garantija

Holdinga (Mogo Finance S.A.) garantija

Emisijas apjoms

EUR 30 000 000

Kupona likme

11%, ar izmaksu reizi mēnesī

Termiņš

3 gadi (dzēšana termiņa beigās)

Nominālvērtība

EUR 1 000

Kotācija biržā

Nasdaq Baltic regulētais tirgus

Līdzekļu izlietojums

Esošo obligāciju refinansēšana

 

AS “mogo” vēlētos saglabāt sadarbību ar esošajiem investoriem, tādēļ tiem LV0000801363 un LV0000880029 obligacionāriem, kas vēlēsies turpināt ieguldījumus AS mogo obligācijās, tiks piedāvāta iespēja apmainīt esošās obligācijas pret jaunajām, pretī saņemot 2% prēmiju, kas tiks izmaksāta kopā ar pirmo jauno obligāciju kupona maksājumu.

 

 

 

 

 

Piedāvājums esošajiem investoriem:

Prēmija

2% no ieguldījuma apjoma

 

AS “mogo” plāno uzsākt piedāvājumu 2021.gada februārī pēc nepieciešamo apstiprinājumu saņemšanas no Regulatora. Sagaidām, ka iespēja piedalīties obligāciju emisijā būs jebkuram interesentam – gan privātpersonām, gan institucionālajiem investoriem.

Par AS “mogo”

AS “mogo” ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas Mogo Finance. Mogo Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus klientiem ērtākajā veidā – tiešsaistē, telefoniski un pie vairāk nekā 280 sadarbības partneriem. AS “mogo” Latvijā ir vairāk nekā 13 tūkstoši aktīvu klientu.

Mogo Finance Grupa, ar auto finansēšanu kā vadošo biznesa virzienu, izmeklētos pasaules tirgos sniedz arī patērētāju finansēšanas pakalpojumus. Mogo Finance nodrošina pieejamību finanšu pakalpojumiem īpaši reģionos, kur konvencionālais finanšu sektors neapkalpo visas saiedrības grupas.  Līdz šim uzņēmums izsniedzis nodrošinātos aizdevumus vairāk kā 585 miljonu eiro apjomā ar produktu portfeli vairāk nekā 192 miljonu eiro apmērā. Mogo piedāvā nodrošinātus aizdevumus līdz 15 tūkstošiem eiro ar maksimālo termiņu 84 mēneši, padarot lietotu automašīnu finansēšanas procesu ērtu gan saviem klientiem, gan partneriem. Plaša ģeogrāfiskā klātbūtne un daudzveidīgas ieņēmumu plūsmas piešķir Mogo unikālu mērogu un biznesa attīstības tempu. Mogo Finance izmanto daudzkanālu Fintech pieeju, izmantojot gan savu filiāļu tīklu, gan vairāk kā 2000 partneru lokācijas, kā arī nodrošinot pakalpojumu pieejamību tiešsaistē. Dibināta 2012. gadā ar galveno mītnes vietu Latvijā, Mogo Finance Grupa veic saimniecisko darbību 14 valstīs Baltijā un Eiropā, Tuvo Austrumu, Kaukāza un Centrālās Āzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Vairāk: www.mogofinance.com

 

Māris Kreics, Grupas finanšu direktors (CFO)

E-pasts: maris.kreics@mogofinance.com

 

 

Pielikumi