Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Padomes paziņojums uzņēmuma darbiniekiem, piegādātājiem, klientiem un akcionāriem
Emitents Latvijas zoovetapgāde, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-08-27 09:37:45
Versijas komentārs
Teksts
AS „Latvijas Zoovetapgāde” Padomes paziņojums Uzņēmuma darbiniekiem, piegādātājiem, klientiem un akcionāriem
Kopš 2008.gada 24.jūlija, kad, saskaņā ar notikušo akcionāru sapulci, tika veiktas izmaiņas Uzņēmuma pārvaldes institūcijās, Uzņēmums un lielākie tā akcionāri ir iesaistīti vairākās tiesvedībās, kas ievērojami apgrūtina Uzņēmuma normālu saimniecisko darbību. Diemžēl kopš akcionāru sapulces, iepriekšējā Uzņēmuma padome un Valde, pēc rakstisku aicinājumu saņemšanas, nav uzskatījusi par nepieciešamu kontaktēties ar jaunajiem valdes locekļiem, kā arī nav sniegusi pieprasīto informāciju, jaunajai Valdei ir tikusi liegta pieeja Uzņēmuma biroja telpām un grāmatvedības informācijai, tādējādi Uzņēmums nav varējis laicīgi norēķināties ne ar Uzņēmuma darbiniekiem, ne arī ar tā piegādātājiem.
Iepazīstoties ar to informāciju, kas ir pieejama jaunajai Uzņēmuma vadībai, nākas konstatēt, ka atsevišķiem Uzņēmuma vadības locekļiem, kas vienlaikus ir bijuši arī vieni no tā lielākajiem akcionāriem, ir veikti maksājumi ārpus darba attiecībām no Uzņēmuma naudas līdzekļiem, kas nav saistīti ar Uzņēmuma saimniecisko darbību, kā arī Uzņēmums ir galvojis tiem par labu izsniegtajiem aizdevumiem, par kuriem pašlaik netiek maksāts.
Kontaktējoties ar Uzņēmuma piegādātājiem, ir saņemta informācija, ka atsevišķi Uzņēmuma bijušie vadības locekļi pašreiz veic aktīvu darbību, cenšoties tos pierunāt pārslēgt piegādes līgumus ar citiem, ar Uzņēmuma bijušo vadību saistītiem uzņēmumiem, tādējādi vēl vairāk apzināti saasinot izveidojušos situāciju un torpedējot sekmīgu turpmāko Uzņēmuma nākotni. Vairāki, Uzņēmumam svarīgi piegādātāji, ir satraukti par esošo situāciju Uzņēmumā un pastāv risks, ka tuvākajā laikā tie var pārskatīt savas attiecības ar Uzņēmumu.
Vēlamies vēlreiz atgādināt, ka AS „Latvijas Zoovetapgāde” nav vienas ģimenes locekļiem piederošs uzņēmums, bet ir akciju sabiedrība, kuras akcijas ir pārvedamie vērtspapīri, kas ir iekļauti regulētajā tirgū un tiek kotēti NASDAQ/OMX biržā. Sabiedrības darbībai ir jābūt pārskatāmai, likumīgai un veiktai saskaņā ar vispārpieņemtiem korporatīvās pārvaldes principiem un ir jādarbojas Uzņēmuma visu akcionāru interesēs.
Uzņēmuma Padome un Valde ir gatava adekvāti reaģēt uz visiem iepriekšminētajiem faktiem, lai aizsargātu Uzņēmuma aktīvus un turpinātu tā darbību.
Patreizējā Uzņēmuma Valde ir izziņojusi nākamo Uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulci 2008.gada 24.septembrī, kuras dienas kārtībā ir iekļauti jautājumi par Uzņēmuma pārvaldes struktūru pārvēlēšanu, tādējādi tiesiskā kārtā cenšoties risināt ar kontroli pār Uzņēmumu saistītos jautājumus.
AS „Latvijas Zoovetapgāde” Padome aicinu Uzņēmuma akcionārus risināt savstarpējās attiecības likumiskā ceļā un nemazinot Uzņēmuma vērtību. Aicinām visus Uzņēmuma darbiniekus, piegādātājus, klientus un akcionārus korekti un ar sapratni izturēties pret Uzņēmumā notiekošo, kā arī sadarboties ar Uzņēmuma Padomes iecelto Valdi un sniegt atbalstu Uzņēmumam šajā sarežģītajā situācijā.
Cerot uz Jūsu sapratni un atbalstu,
 
Jānis Leimanis
AS „Latvijas Zoovetapgāde” Padomes priekšsēdētājs
Pielikumi