Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Aģentūra “Fitch Ratings” paaugstinājusi AS “Latvijas Krājbanka” reitingus
Emitents Latvijas Krājbanka, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-08-15 16:05:54
Versijas komentārs
Teksts

Paziņojuma 2. versijas pamatojums: nosaukuma precizējums.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra “Fitch Ratings” paziņojusi, ka tā paaugstina AS “Latvijas Krājbanka” (turpmāk – Latvijas Krājbanka)  piešķirto ilgtermiņa reitingu, to nosakot B+ līmenī. Reitinga attīstības prognoze noteikta stabila.

Bankas individuālais reitings paaugstināts līdz D līmenim. Īstermiņa reitings bankai saglabāts B līmenī, bet atbalsta reitings  noteikts 4.

Aģentūra norāda, ka ilgtermiņa un individuālā reitinga paaugstināšana atspoguļo faktus par bankas palielinātu  kapitalizāciju, samazinātu slikto kredītu  īpatsvaru, kā arī palielinātām rezervēm, lai segtu zaudējumus no šādiem kredītiem.

Aģentūra atzīst, ka lai gan ekonomiskā situācija Latvijā ir pasliktinājusies, Latvijas Krājbanku  šie apstākļi ir ietekmējuši mazāk nekā iepriekš  tika prognozēts.

“Fitch” norāda arī uz  bankas adekvāto likviditāti, stabilu Latvijas rezidentu depozītu bāzi un stingrākiem  kredītu izsniegšanas noteikumiem. Tāpat aģentūra novērtējusi vadības fokusēšanos uz izmaksu optimizāciju.

Dace Dūze
Prezidenta padomniece
AS “Latvijas Krājbanka”
Tālr.: 67092043
Mob. tālr.: 29488797
E-pasts: Dace.Duze@lkb.lv

Pielikumi