Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Moody`s piešķir Trasta komercbankai reitingu
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-07-18 17:53:01
Versijas komentārs
Teksts

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody`s Investors Service" pirmoreiz piešķīrusi AS "Trasta komercbanka" (TKB) finansiālās stabilitātes reitingu, kā arī ilgtermiņa depozīta un īstermiņa depozīta reitingus.

"Moody`s Investors Service" piešķīra Trasta komercbankai reitingus: E+ Bankas finansiālās stabilitātes reitings (BFSR), ilgtermiņa depozīta reitings B2 un īstermiņa depozīta reitings Not-Prime. Visu reitingu prognoze - "stabila". Moody`s ziņojumā kā TKB stiprās puses minētas bankas augstā rentabilitāte, augstā kapitāla pietiekamība un darbības efektivitāte.

Trasta komercbankas Valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze komentē: "Esam gandarīti par mūsu bankas iekļaušanu to Latvijas banku lokā, kuras ieguvušas starptautisko reitingu. Lēmumu par reitinga pieprasīšanu pieņēmām, neskatoties uz stabilitātes trūkumu Latvijas un vispasaules ekonomikā, kas varētu ietekmēt novērtēšanas procesus. Moody`s reitinga piešķiršanu uzskatām par svarīgu soli bankas attīstībā un iziešanā starptautiskajā tirgū, un plānojam turpināt nostiprināt savas pozīcijas tirgū".

Trasta komercbanka ir viena no vecākajām Latvijas privātbankām, kura veiksmīgi darbojas Latvijas finanšu tirgū, ieņemot stabilas augsti rentablas vidēja lieluma kredītiestādes pozīcijas. Pērn TKB saglabāja rentabilitātes līderpozīcijas Latvijas banku sektorā - 2007.gadā bankas kapitāla atdeve (ROE) bija 68.09%, savukārt aktīvu atdeve (ROA) sasniedza 5.43%. Trasta komercbanka aktīvi darbojas starptautiskajā tirgū, sniedzot kapitāla pārvaldīšanas un tirdzniecības operāciju atbalsta servisu. Līdztekus Latvijas filiālēm (Liepājā un Daugavpilī) Trasta komercbankai darbojas filiāle Kiprā, kā arī pārstāvniecības Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Kanādā un Bulgārijā.


Jūlija Jurgele
AS "Trasta komercbanka"
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece

Pielikumi