Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Baltic RE Group revidētais gada pārskats un konsolidētais finanšu pārskats par 2017. gadu
Emitents Baltic RE Group, AS (549300CB689EL9KTXX42)
Veids 1.1 Gada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-04-30 15:47:41
Versijas komentārs
Teksts

2017. gadā “Baltic RE Group” Koncerns, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, apgrozījumu palielinājis par 16%

2017. gadā “Baltic RE Group” Koncerns, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, apgrozījumu palielinājies par 16%, sasniedzot ieņēmumus 4 798 997 EUR apmērā. Koncerns pārskata periodu noslēdza ar peļņu EUR 37 387 apmērā. Ieguldījumu īpašumi veido 81% (49 733 432 EUR) no konsolidētā finanšu stāvokļa pārskata kopsummas. Ieguldījuma īpašumi sastāv no “Baltic RE Group” Koncernā ietilpstošajiem nekustamajiem īpašumiem, kas ir iznomāti/ izīrēti vai tiks iznomāti/ izīrēti.

Nozīmīgi notikumi 2017. gadā

2017. gada aprīlī Koncerna mātes sabiedrība AS „Baltic RE Group” iegādājās 91.11% no Latvijā reģistrētas SIA „TER Properties” daļām un balsstiesībām un ieguva pār to kontroli. SIA „TER Properties” pamatdarbība ir augstas klases nekustamā īpašuma pārvaldība un stratēģiskā attīstība. Uzņēmējdarbības apvienošanas rezultātā Koncerna mātes sabiedrība ieguva kontroli pār SIA „TER Properties” meitas sabiedrību - SIA „BB 21”. SIA „TER Properties” ar tai pilnībā piederošās meitas sabiedrības SIA „BB 21” starpniecību pieder nekustamais īpašums Brīvības bulvārī 21, Rīgā, Latvijā.

2017. gada maijā Koncerna mātes sabiedrība ārkārtas akcionāru sapulcē pieņēma lēmumus par Koncerna mātes sabiedrības akciju kapitāla palielināšanu. Tika plānots līdz 2018. gada maijam palielināt AS „Baltic RE Group” akciju kapitālu, emitējot 5 000 000 jaunas vārda akcijas ar balsstiesībām ar vienas akcijas pārdošanas cenu EUR 1.10 saskaņā ar apstiprinātajiem akciju kapitāla palielināšanas noteikumiem. Tomēr, ņemot vērā to, ka Koncerna mātes sabiedrībai un tās meitas sabiedrības ir sekmīgi pabeigušas investīciju ciklu, kas bija paredzēts esošiem ieguldījuma īpašumiem, un tādēļ īstermiņā nav paredzami ievērojami kapitāla izdevumi, kuri pārsniegs Koncerna radīto naudas plūsmu, tika uzskatīts par pietiekamu, lai ierobežotu kapitāla palielināšanu līdz EUR 4 000 000, emitējot 4 000 000 jaunas akcijas ar balsstiesībām ar vienas akcijas pārdošanas cenu EUR 1.10. Jaunās emisijas rezultātā Koncerna mātes sabiedrības akciju kapitāls tiks palielināts par EUR 4 400 000. Parakstītais jaunais Koncerna mātes sabiedrības akciju kapitāls pēc kapitāla palielināšanas pabeigšanas būs EUR 29 000 000.

2017. gada augustā tika saņemts pozitīvs lēmums no Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra par 100% kontrolētas Itāļu sabiedrības “Baltic Re S.p.a.” reorganizāciju ar tās meitas sabiedrību SIA „Skunu 19”, tādejādi pabeidzot visas nepieciešamās procedūras un formalitātes, ko nosaka Latvijas likumdošana. Reorganizācijas rezultātā AS „Baltic RE Group” ieguva tiešu kontroli pār “Baltic Re S.p.a.” meitas sabiedrību SIA „Skunu 19”, un sakarā ar to, ka AS „Baltic RE Group” pilnībā piederēja abas reorganizācijas procesā iesaistītās sabiedrības, reorganizācija nav veicinājusi AS „Baltic RE Group” finansiālās vai kapitālās samazināšanās efektu.

2017. gada oktobrī Koncerna mātes uzņēmums AS „Baltic RE Group” pabeidza uzsākto procesu, lai racionalizētu grupas struktūru. AS „Baltic RE Group” iegādājās savu meitas sabiedrību daļas, izmantojot līgumus starp Koncerna sabiedrībām, līdz ar ko AS „Baltic RE Group” tiešā līdzdalība meitas sabiedrību SIA „KEY 1”, SIA „Key 2”, SIA „KEY 6”, SIA „Key 15” kapitālā ir 100%.

Koncerna darbība pārskata periodā bija vērsta uz darbības virzienu paplašināšanu, darba organizācijas pilnveidošanu, kas nodrošina stabilu un saskaņotu darbību visās koncerna struktūrvienībās un nepieciešamā finanšu atbalsta sniegšanu koncerna struktūrvienībām. Pārskata periodā tika veikts aktīvs darbs ar Koncerna klientiem, kā arī veikti veiksmīgi pasākumi jaunu darbības virzienu izpētei, attīstībai un īstenošanai.

AS "Baltic RE Group" pamatdarbība ir investīcijas un to pārvaldīšana - tieši vai ar Grupas meitas sabiedrību starpniecību, kā arī nekustamie īpašumi nozīmīgās atrašanās vietās Rīgā.

Koncerna sabiedrības nodarbojas galvenokārt ar telpu nomas / īres un telpu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu, kā arī Koncerna mātes sabiedrības darbības virziens ir radniecīgo sabiedrību pārvalde un stratēģiskā attīstība.

“Baltic RE Group” Koncernā ietilpst AS “Baltic RE Group” un tās meitas sabiedrības: SIA “KEY 1”, SIA “Key 2”, SIA “KEY 6”, SIA “Key 15”, SIA “Skunu 19”, SIA “TER Properties”, SIA “BB 21” un SIA “BB19”.

2017. gadā AS "Baltic RE Group" ievērojami palielināja savus ieguldījumus, sasniedzot 11'261'416 EUR no kopējiem neto naudas līdzekļiem investīciju mērķiem, kas galvenokārt paredzēti meitasuzņēmumu ieguldījumu iniciatīvu atbalstam. 2018. gadā AS “Baltic RE Group” valde plāno - tieši un ar saviem meitasuzņēmumiem – turpināt attīstīt savu pamatdarbību, optimizēt kvalitātes vadības sistēmu ar augstākās klases īrnieku izvēles stratēģiju, lai pastāvīgi nodrošinātu visaugstāko stabilitāti tās nekustamā īpašuma portfeļa naudas plūsmai.

AS “Baltic RE Group” auditētā 2017. gada pārskata un konsolidētā finanšu pārskata apstiprināšanas brīdī, Grupas īpašumā esošo iznomājamo īpašumu portfelis ir 100% aizņemts (iznomāts).

Koncerns ir fokusēts un gatavs jaunām iespējām, kas parādīsies tirgū, turpināt ieguldīt īpašumos, kas atbilst nepārspējamai esošā portfeļa kvalitātei.

_______________________

Par AS “Baltic RE Group”

AS “Baltic RE Group” pamatdarbības virzieni ir nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana, to iznomāšana un apsaimniekošana. Koncerns ir lielākais universālu kvalitatīvu un moderni aprīkotu komercplatību iznomātājs Vecrīgā. AS “Baltic RE Group” investē Baltijas valstīs, pamatojoties uz ilgtermiņa redzējumu un ar nespekulatīvu pieeju, veidojot noturīgu īpašumu vērtību.

Vairāk informāciju meklējiet mūsu mājaslapā - http://www.balticregroup.com

 

         Edīte Kārkliņa

         Administratīvā direktore

         Tālrunis: +371 67227205

         E-pasts: edite.karklina@balticregroup.com

Pielikumi
BRE_IFRS_2017_Konsolidetais.pdf (5659.59 kB)
BRE_IFRS_2017.pdf (4660.17 kB)
Korporativas parvaldibas zinojums_2017.pdf (232.34 kB)