Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Papildus informācija par darbinieku opciju plānu un pamatkapitāla nosacīto palielināšanu
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-02-20 18:50:57
Versijas komentārs
Teksts

Kā ziņots iepriekš, AS “HansaMatrix” ārkārtas akcionāru sapulcē 2018.gada 16.februārī apstiprināja Sabiedrības personāla opciju izlaišanas noteikumus un ar tiem saistītos Sabiedrības pamatkapitāla nosacītās palielināšanas noteikumus.

Sabiedrības personāla opciju izlaišanas noteikumu kopsavilkums:

  1. Sabiedrības personāla opcijas ir tiesīgi iegūt tikai tie Sabiedrības vai kādu no tās 100% meitas Sabiedrībām esošie darbinieki un valdes locekļi.
  2. Tiesības saņemt personāla opcijas ir tiem Sabiedrības darbiniekiem, kuri atbilst turpmāk nosauktajiem nosacījumiem:
  • darbinieks ir spēkā esošās darba tiesiskās attiecībās ar Sabiedrību vai kādu no tās 100% meitas sabiedrībām;
  • darbinieks ir bijis darba tiesiskās attiecībās ar Sabiedrību vai kādu no tās 100% meitas Sabiedrībām vismaz 12 (divpadsmit) kalendāros mēnešus;
  • darbinieks ir sasniedzis tam noteiktos personīgos vai Sabiedrības kopīgos biznesa mērķus.
  1. Tiesības saņemt personāla opcijas ir tiem Sabiedrības valdes locekļiem, kuri atbilst turpmāk nosauktajiem nosacījumiem:
  • valdes loceklis ir bijis Sabiedrības vai kādas no tās 100% meitas Sabiedrības valdes locekļa amatā vismaz 12 kalendāros mēnešus;
  • valdes loceklis ir sasniedzis tam noteiktos individuālos vai Sabiedrības kopīgos biznesa mērķus
  1. Maksimālais piešķiramo opciju skaits vienam personai nav noteikts.
  2. Sabiedrība izlaiž 18 294 (astoņpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četras) personāla opcijas ar vienas opcijas nominālvērtību 1,00 EUR (viens euro) un kopējo nominālvērtību summu 18 294 EUR (astoņpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četri euro), kuras atbilst 18 294 (astoņpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četrām) Sabiedrības dematerializētām uzrādītāja akcijām ar vienas akcijas nominālvērtību 1,00 EUR (viens euro) un kopējo nominālvērtību summu 18 294 EUR (astoņpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četri euro).
  3. Katra personāla opciju konversijas rezultātā iegūtā Sabiedrības jaunās emisijas akcija piešķir akcionāram tādas pašas tiesības kā pārējo Sabiedrības dematerializēto uzrādītāja akciju īpašniekiem, t.i., tiesības uz: vienu balsi Sabiedrības akcionāru sapulcē, dividendes saņemšanu, likvidācijas kvotas saņemšanu
  4. Pēc personāla opciju izlietošanas (t.i., pēc personāla opciju konversijas) personāla opcijas turētājs iegūst visas no Sabiedrības jaunās emisijas akcijām izrietošās tiesības no tā brīža, kad jaunās emisijas akciju ieguvēja finanšu instrumentu kontā jaunās emisijas akcijas ir iegrāmatotas saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma noteikumiem.
  5. Sabiedrības valde ar savu lēmumu ir tiesīga piešķirt Sabiedrības vai tās 100% meitas sabiedrību darbiniekiem personāla opcijas atbilstoši šajos Noteikumos izvirzītajiem nosacījumiem.
  6. Sabiedrības padome ar savu lēmumu ir tiesīga piešķirt Sabiedrības vai tās 100% meitas sabiedrību valdes locekļiem personāla opcijas atbilstoši Noteikumos izvirzītajiem nosacījumiem.
  7. Viena Sabiedrības valdes un/vai Sabiedrības padomes piešķirta personāla opcija dod tiesības iegūt vienu Sabiedrības dematerializētu uzrādītāja akciju.
  8. Personāla opciju turētāji, izlietojot savas personāla opcijas un konvertējot tās uz Sabiedrības jaunās emisijas akcijām, iegūst tās bez maksas.
  9. Personāla opciju turētājs iesniedz Sabiedrībai pieteikumu par personāla opciju izlietošanu reizi viena mēneša laikā pēc kārtējā gada beigām. Personāla opciju turētājs ir tiesīgs iesniegt pieteikumu par personāla opciju izlietošanu sākot no 4. (ceturtā) darba gada Sabiedrībā vai 100% meitas Sabiedrībā.
  10. Sabiedrības valde pieņem lēmumu emitēt jaunās emisijas akcijas un palielināt pamatkapitālu 10 (desmit) dienu laikā no attiecīgā personāla opciju turētāja pieteikuma saņemšanas brīža.
  11. Sabiedrības padome viena mēneša laikā pēc tam, kad Sabiedrības valde pieņēmusi lēmumu par jaunās emisijas akciju emisiju, izdara grozījumus Sabiedrības statūtos, precizējot pamatkapitāla lielumu. Sabiedrības valde sagatavo un paraksta pilnu Sabiedrības statūtu tekstu jaunā redakcijā.
  12. Sabiedrības valde iesniedz Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra komercreģistram pieteikumu par pamatkapitāla palielināšanu, apliecinot pamatkapitāla apmaksas stāvokli, kā arī ietverot atsauci uz akcionāru sapulces lēmumu (ar kuru tika apstiprināta pamatkapitāla nosacīta palielināšana) un norādot atlikušo nosacītā pamatkapitāla lielumu.
  13. Personāla opciju turētājam ir tiesības izlietot tam piešķirtās personāla opcijas neierobežotā laikā no to piešķiršanas brīža.
  14. Sabiedrības Valdei ir tiesības noteikt individuālu termiņu, kas nav ilgāks par 3 gadiem, pēc kura personāla opciju saņēmējs ir tiesīgs konvertēt opcijas uz akcijām.

Sabiedrības pamatkapitāla nosacītās palielināšanas noteikumu kopsavilkums:

  1. Sabiedrības pamatkapitāls tiek palielināts par summu 18 294 EUR (astoņpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četri euro) apmērā (nosacītais pamatkapitāls).
  2. Pēc Sabiedrības pamatkapitāla palielināšanas ar nosacījumu tās nosacītā pamatkapitāla lielums (t.i., maksimālā summa, par kādu Valde varēs veikt faktisko Sabiedrības jauno akciju emisiju), būs 18 294 EUR (astoņpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četri euro) apmērā.
  3. Maksimālais pamatkapitāla nosacītas palielināšanas rezultātā emitējamo akciju skaits (t.i., akciju skaits, par kuru emisiju Sabiedrības valde pēc tam, kad būs iestājušies šajos Noteikumos paredzētie nosacījumi, varēs pieņemt lēmumu un attiecīgi palielināt Sabiedrības pamatkapitālu) ir 18 294 (astoņpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četras) dematerializētas uzrādītāja akcijas ar vienas akcijas nominālvērtību 1,00 EUR (viens euro).
  4. Visas pamatkapitāla palielināšanas rezultātā emitētās akcijas (jaunās emisijas akcijas) ir vienas kategorijas.
  5. Katra jaunās emisijas akcija dod tiesības uz 1 (vienu) balsi Sabiedrības akcionāru sapulcē, kā arī dod tiesības uz dividendes un likvidācijas kvotas saņemšanu.
  6. Visas tiesības (tajā skaitā balsstiesības), kuras pienākas akcionāram kā Sabiedrības jaunās emisijas akciju ieguvējam (tajā skaitā tiesības saņemt dividendes), tiek iegūtas ar brīdi, kad pamatkapitāla palielināšana ir reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā atbilstoši Komerclikuma 261.1 panta divpadsmitās daļas noteikumiem.
  7. Izlietojot personāla opcijas, personāla opciju turētāji iegūst jaunās emisijas akcijas bez maksas.
  8. Sabiedrība emitē akcijas uz Sabiedrības nesadalītās peļņas rēķina, t.i., no Sabiedrības personāla opciju izlaišanas brīža līdz to izlietošanai Sabiedrība nodrošina uz nesadalītās peļņas rēķina rezervi 119 459,82 EUR (viens simts deviņpadsmit tūkstoši četri simti piecdesmit deviņi euro un astoņdesmit divi centi) apmērā.
  9. Vienas jaunās emisijas dematerializētās uzrādītāja akcijas cena ir EUR 6,53 (seši euro un 53 centi). Izlietojot personāla opcijas, jaunās emisijas akcijas tiek iegūtas bez maksas (t.i., jaunās emisijas akciju ieguvējam (personāla opciju turētājam) iepriekš minētā pārdošanas cena 6,53 EUR apmērā nav jāmaksā), jo Sabiedrība emitē akcijas uz Sabiedrības nesadalītās peļņas rēķina saskaņā ar šo Noteikumu 6.2.punktā noteikto.
  10. Sabiedrība apmaksā jaunās emisijas akcijas naudā uz nesadalītās peļņas rēķina viena mēneša laikā no Sabiedrības valdes lēmuma par akciju emisiju un pamatkapitāla palielināšanu pieņemšanas brīža.
  11. Saskaņā ar Latvijas Republikas Komerclikuma 253.panta pirmās daļas noteikumiem Sabiedrības esošajiem akcionāriem nav pirmtiesību iegādāties jaunās emisijas akcijas.

Kontakti investoriem un medijiem:

Māris Macijevskis,

Finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Par AS “HansaMatrix”

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu  produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Papildus ražošanas pakalpojumu sniegšanai oriģinālo iekārtu ražotājiem (OEM), uzņēmums piedāvā oriģinālas izstrādes produktu ražošanas (ODM) biznesa modeli, gan start-up, gan arī esošiem uzņēmumiem, kam nepieciešams produktu izstrādes partneris.

Pielikumi