Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par New Hanza Capital, AS darbību
Emitents Pillar Capital, AS (iepriekšējais nosaukums - New Hanza Capital, AS) (549300HG3YO0QBYPSM51)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-02-20 12:32:47
Versijas komentārs
Teksts

Informējam par New Hanza Capital, AS darbību saistībā ar notikumiem, kas saistīti ar uzņēmuma lielāko akcionāru ABLV Bank, AS.  

New Hanza Capital, AS darbību Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteiktie ierobežojumi ABLV Bank, AS nav ietekmējuši un tas nerada šķēršļus pildīt New Hanza Capital, AS emitēto un biržas Parāda vērtspapīru sarakstā iekļauto obligāciju nostiprinātās saistības.  

New Hanza Capital, AS un tās meitas uzņēmumiem kopumā ir septiņi norēķinu konti ABLV Bank, AS. Kopējā summa, kas uz ierobežojumu brīdi atradās šajos kontos, ir nedaudz virs 400 tūkstošiem eiro. Atsevišķiem New Hanza Capital grupas uzņēmumiem ir atvērti norēķinu konti arī citās Latvijas komercbankās, līdz ar to ir nodrošināti nepieciešamie uzņēmumu ikdienas norēķini līdz situācijas stabilizācijai ABLV Bank, AS.  

Praktiski visi New Hanza Capital grupas uzņēmumiem piederošo īpašumu nomnieki ir ar ABLV grupu nesaistītas sabiedrības. Septiņu lielāko nomnieku maksas veido 74% no kopējiem nomas ieņēmumiem un visi nomnieki veic regulārus maksājumus bez būtiskiem termiņu kavējumiem.  

Koncerns ir iegādājies arī Latvijas valsts parādzīmes par kopējo summu 3,5 miljoni eiro, kā arī ABLV Bank, AS obligācijas par kopējo summu 12,8 miljoni eiro, kas šobrīd glabājas ABLV Bank, AS atvērtajā finanšu instrumentu kontā. Finanšu instrumentu kontam nav noteikti ierobežojumi un New Hanza Capital ir tiesīgs nepieciešamības gadījumā iegādātos vērtspapīrus izmantot, lai nodrošinātu iespējamo nepieciešamo likviditāti uzņēmuma darbības nodrošināšanai.  

New Hanza Capital, AS kapitalizācija un likviditāte ir augstā līmenī. Turklāt, saskaņā ar operatīvajiem finanšu datiem, New Hanza Capital grupa 2017. gadā strādājusi ar peļņu EUR 7.9 miljoni, kas skaidrojams ar uzņēmuma pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugumu, kā arī īpašuma portfeļa pārvērtēšanu.   

Tādējādi, viss augstāk minētais nodrošina to, ka New Hanza Capital, AS kopumā ir spējīgs finansēt savu ikdienas darbību un nodrošināt savu darbības nepārtrauktību.

Šis paziņojums satur iekšējo informāciju.

         Jānis Bunte
         Sabiedrisko attiecību speciālists
         Tel.: +371 6777 5432

Pielikumi