Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums par nacionālajai drošībai nozīmīgas komercsabiedrības statusa zaudēšanu
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-12-08 15:15:31
Versijas komentārs
Teksts

2017. gada 29. martā stājās spēkā grozījumi Latvijas Republikas Nacionālās drošības likumā, kā rezultātā Latvijas Gāze kā sadales sistēmas operators atbilda nacionālajai drošībai nozīmīgas komercsabiedrības statusam.

Ņemot vērā Latvijas Gāzes otrās reorganizācijas noslēgšanos un sadales sistēmas operatora nodalīšanu akciju sabiedrībā “Gaso” (turpmāk – GASO), kā arī ņemot vērā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izsniegtās dabasgāzes sadales licences zaudēšanu un tās piešķiršanu GASO, Latvijas Gāze paziņo par nacionālajai drošībai nozīmīgas komercsabiedrības statusa zaudēšanu no 2017. gada 7. decembra.

Saskaņā ar likuma prasībām turpmāk GASO akcionāriem (šobrīd vienīgais akcionārs ir Latvijas Gāze), akciju pircējiem un netiešas līdzdalības ieguvējiem būs jāsaņem Ministru kabineta atļauja līdzdalības iegūšanai, ja tā sasniegs 10%, vai patiesā labuma guvēja nomaiņai, ja līdzdalība sasniedz 25%.

Vinsents Makaris
Tel. + (371) 67 369 144
E-pasts: IR@lg.lv

Pielikumi