Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls turpina izaugsmi
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-06-10 15:33:12
Versijas komentārs
Teksts
2008.gada piecos mēnešos akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls pārkrāvis vairāk nekā 5,6 miljonus tonnu naftas un naftas produktu jeb par 0,1 miljonu tonnu vairāk nekā analogā periodā 2007.gadā.
 
2008.gada janvārī-maijā SIA Ventspils nafta termināls pārkrauto kravu struktūrā 4,4 miljonus tonnu veido pa naftas produktu cauruļvadu un dzelzceļu piegādātā dīzeļdegviela, 0,6 miljonus tonnu – pa dzelzceļu transportētais dažādu marku autobenzīns un 0,5 miljonus tonnu – nafta un naftas produkti, kas atvesti pa jūras ceļu. Vairāk nekā 0,1 miljons tonnu ir pa dzelzceļu piegādātie cita veida naftas produkti. 
 
Maijā SIA Ventspils nafta termināls pārkrāvis 0,9 miljonus tonnu naftas un naftas produktu.
 
Kravu apjoms SIA Ventspils nafta termināls pakāpeniski audzis kopš 2007.gada, kad uzņēmums atsāka dīzeļdegvielas pieņemšanu no naftas produktu cauruļvada un uzsāka pilnvērtīgu sadarbību ar a/s Ventspils nafta un SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieku starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group uzņēmumu.
 
SIA Ventspils nafta termināls vadība ir publiski paziņojusi par termināļa modernizācijas plāniem saistībā ar uzņēmuma efektīvākas darbības nodrošināšanu atbilstoši tirgus konjunktūras noteiktai nepieciešamībai un Vitol starptautiskās prakses standartiem, tajā skaitā termināļa darba procesos izmantojamo visa veida resursu optimizāciju un vides aizsardzības prasību paaugstināšanu. Paredzams, ka, īstenojot terminālī sākto vērienīgo modernizācijas programmu, tiks veicināta uzņēmuma darbība ilgtermiņa perspektīvā.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793;
Pielikumi