Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pakāpeniski sāk iekārtot a/s Preses nams jauno grāmatu ražotni, nākotnē orientējoties uz drukas apjoma dubultošanu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-06-09 09:33:36
Versijas komentārs
Teksts
Pakāpeniski uzstādot nepieciešamās poligrāfiskās iekārtas, ir sākta akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas uzņēmuma a/s Preses nams jaunuzceltās grāmatu ražotnes iekārtošana Rīgas rajona Ropažu pagasta Silakroga Jāņsilos. Trīs korpusos izvietotajā rūpnīcā, kuras ražošanas platība sasniedz 7000 kvadrātmetru, investēti 13,5 miljoni latu, nākotnē orientējoties uz grāmatu drukas palielināšanos, iespējams, pat dubultā apjomā – no 250 000–350 000 grāmatu mēnesī patlaban līdz 500 000–700 000 grāmatu mēnesī pēc pilnīgas modernāko poligrāfisko iekārtu uzstādīšanas jaunajā ražotnē.
Minēto apjoma pieaugumu nodrošinās a/s Preses nams ražošanā jau patlaban izmantoto augstas kvalitātes iekārtu papildināšana ar jauniegādātajām modernākajām poligrāfiskajām iekārtām un tehnoloģijām cietā un mīkstā sējuma grāmatu iespiešanai un apstrādei. Mūsdienīgās un šobrīd poligrāfiski jaudīgākās iekārtas ir piemērotas faktiski jebkādu grāmatu ražošanai visaugstākajā kvalitātē. 
Jaunā poligrāfijas rūpnīca nozīmē ievērojamus ieguldījumus uzņēmuma nākotnes perspektīvu nodrošināšanā – līdz ar tās nodošanu ekspluatācijā, kas paredzēta 2008.gada augustā, Baltijā lielākais poligrāfijas uzņēmums a/s Preses nams kļūs ne tikai par vienu no Ziemeļeiropā lielākajām grāmatu ražotnēm, bet arī par vienu no 300 visā pasaulē lielākajiem grāmatu ražošanas uzņēmumiem.
„Esam patiešām gandarīti, ka laikā, kad ekonomiskā situācija Latvijā ir tik saspringta, a/s Ventspils nafta koncernā ir uzņēmums, kas, neskatoties uz dažādiem ārējiem apstākļiem, tajā skaitā augsto inflāciju, vienlaikus spējis būvēt pat divas rūpnīcas – grāmatu ražotni, kas darbu sāks jau šovasar, un laikrakstu un žurnālu ražotni, kuras celtniecību tāpat plānots pabeigt līdz 2008.gada beigām,” uzsver a/s Ventspils nafta valdes priekšsēdētāja Olga Pētersone.
Savukārt Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācijas izpilddirektore Ieva Bečere norāda, ka līdz ar a/s Preses nams modernās grāmatu rūpnīcas atvēršanu turpinās pieaugt visas valsts poligrāfijas nozares prestižs starptautiskā mērogā, pierādot, ka Latvijā ir lieliskas grāmatu ražošanas tradīcijas un mūsdienīgas iespējas, kā arī tehnoloģiski augstā līmenī aprīkoti uzņēmumi šo iespēju realizācijai.
Gatavojoties drīzai pilnvērtīgas ražošanas uzsākšanai jaunajā grāmatu ražotnē, a/s Preses nams izvērsis arī intensīvu eksporta tirgus izpētes un mārketinga darbību. Šo iespēju pilnvērtīgai apzināšanai un izmantošanai no šā gada jūnija a/s Preses nams darbu uzsācis jaunais uzņēmuma komercdirektors Mats Levīns (Mats Lewin) no Zviedrijas, kura līdzšinējā darba pieredze tieši saistīta ar tirdzniecību, pakalpojumu sfēru un menedžmentu.M.Levīns bijis pārdošanas speciālistu apmācības vadītājs IKEA Krievijā. Strādājot Ziemeļeiropā vadošajā personāla konsultāciju kompānijā SLG International, M.Levīns izveidojis un ieviesis Vodafone, Ericsson Cable un citu pasaulē pazīstamu kompāniju pārdošanas speciālistu apmācību programmas. Baltijas valstīs M. Levīns sadarbojies ar SEB Unibanka, Unilīzings, Astra Zeneca, Volvo Trucks, Linstow Warner un PRIME Recruitement. M.Levīns studējis starptautisko mārketingu, angļu filoloģiju, socioloģiju un pedagoģiju.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi