Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par SIA Ventspils nafta termināls modernizācijas gaitu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-06-03 15:28:47
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls (VNT) no 2008. gada jūnija sāk uzņēmuma modernizācijas kārtējā posma realizāciju, kas paredz VNT darba procesu un procedūru optimizāciju, kā arī darbaspēka efektivitātes palielināšanu un augstāku prasību ieviešanu vides aizsardzības jautājumos.
 
VNT modernizācija tika sākta līdz ar jauna stratēģiskā partnera - starptautiskās naftas un gāzes kompānijas Vitol - piesaisti 2007.gada vasarā. Stratēģiskas sadarbības rezultātā starp Baltijas reģiona lielāko naftas un naftas produktu pārkraušanas termināli un pasaules naftas un gāzes sektora ietekmīgo kompāniju Vitol ir izveidojies nopietns kopuzņēmums visa reģiona mērogā. Turklāt ar Vitol starpniecību ir strauji pieaugušas naftas produktu piegādes un kopš naftas cauruļvada slēgšanas 2003.gadā pērn pirmo reizi piecu gadu laikā ir būtiski palielinājies termināļa pārkraušanas apjoms. Pērn VNT pēc četru gadu pārtraukuma atkal ir kļuvis par lielāko nodokļu maksātāju pašvaldības budžetā Ventspilī.
 
“Modernizācijas mērķis ir nostiprināt VNT kā Baltijas reģiona modernāko naftas un naftas produktu pārkraušanas kompleksapozīcijas, attīstot tā darbību pēc līdzīgiem principiem kā citiem Vitol koncernā ietilpstošiem uzņēmumiem visā pasaulē, piemēram, EuroTank Roterdamā un Amsterdamā. Starptautiskā konkurence naftas un naftas produktu termināļu biznesā pieaug, tādēļ modernizācija un uzņēmuma saimnieciskās darbības diversifikācija šobrīd ir vienīgais veids, kā VNT var pielāgoties jaunajiem ekonomiskajiem apstākļiem, saglabājot un vienlaikus nostiprinot savas pozīcijas globālajā tirgū. VNT attīstība sniegs būtisku ieguldījumu ne vien uzņēmuma, bet arī visas Ventspils ostas konkurētspējas veicināšanā,” norāda Ronalds Okers (Ronald Okker), VNT valdes loceklis.
 
VNT vadītājs uzsver, ka, laikus nesperot šos atbildīgos soļus uzņēmuma ilgtermiņa perspektīvu nodrošināšanā, VNT veiksmīga funkcionēšana pašreizējās tirgus konjunktūras situācijā varētu kļūt apdraudēta, ņemot vērā tā gadu desmitiem veidoto struktūru, kas bija pielāgota nu jau vairāk nekā piecus gadus pārtrauktajai liela apjoma naftas kravu pieņemšanai no cauruļvada. Tāpēc modernizācijas ietvaros tiks īstenota VNT saimnieciskās darbības paplašināšana un diversifikācija, naftas un naftas produktu pārkraušanu papildinot ar to ilgāka laika perioda uzglabāšanas un jaukšanas (blending) pakalpojumiem.
 
Minētais VNT modernizācijas posms ilgs visu 2008.gadu un daļēji arī 2009.gadā. Uzņēmuma darbības efektivizācijas ietvaros pakāpeniski tiks īstenots VNT darbaspēka pārkvalifikācijas un optimizācijas process, ievērojot visas Latvijas Republikas likumdošanā noteiktās prasības un pasaulē pieņemtos labākos personāla vadības prakses standartus saskaņā ar Vitol starptautiski aprobēto pieredzi. R.Okers: “Gribu īpaši uzsvērt, ka darba attiecību pārtraukšanas gadījumos darbiniekiem, kā minimums, tiks nodrošinātas visas likumā paredzētās kompensācijas. Mēs aktīvi strādājam arī esošo darbinieku pārkvalifikācijas jomā.” 
 
2007.gadā terminālī tika veikts rūpīgs audits, lai noskaidrotu VNT veiktās funkcijas, kuru turpmāka attīstība uzņēmuma iekšienē varētu mazināt tā konkurētspēju, ievērojot nepieciešamību terminālim turpmāk nodarboties tikai un vienīgi ar savu biznesa pamatfunkciju īstenošanu, visus cita veida pakalpojumus iegādājoties no specializētām firmām. “Līdz ar VNT tirgus nišas maiņu pārskatīti arī darbinieku pienākumi un iespēja tos apvienot, lai optimizētu ar personālu saistītās izmaksas un nodrošinātu efektīvāku uzņēmuma darbu. Papildus tika identificētas tās pozīcijas, kur nepieciešama esošo darbinieku pārkvalifikācija vai jaunu starptautiskā līmenī strādājošu profesionāļu piesaiste. Šobrīd izstrādājam termināļa jauno darbības modeli, kurā precīzi tiek iestrādātas nepieciešamās izmaiņas personālā,” skaidro VNT valdes loceklis.
 
VNT modernizācijas sākotnējā posmā jau realizēti vairāki būtiski uzlabojumi uzņēmuma darbībā, piemēram:
 
  • pasākumi naftas un naftas produktu pārkraušanas drošības uzlabošanai;
  • iekšējais audits;
  • rezervuāru parka daļēja rekonstrukcija;
  • nepārtrauktas informatīvās sistēmas izveide, lai informētu VNT darbiniekus par uzņēmumā notiekošajām pārmaiņām.
 
“Lai arī apzināmies, ka modernizācijas procesā tiek ieviestas pārmaiņas, kas pirmajā mirklī daudziem var šķist neērtas, visi lēmumi tiek pieņemti, balstoties uz rūpīgu uzņēmuma un tirgus attīstības analīzi. Konkurētspējīgiem uzņēmumiem ir jāspēj piemēroties dažādiem ekonomiskajiem apstākļiem un izaicinājumiem. To arī darām, lai spētu nodrošināt uzņēmuma un līdz ar to arī mūsu darbinieku izaugsmi ilgtermiņā. Mēs paturam iespēju abpusējas intereses gadījumā un mainoties tirgus konjunktūras nosacījumiem atsākt sadarbību ar bijušajiem kolēģiem,” uzsver R.Okers.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793;
Pielikumi