Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Latvijas balzams” sniedzis pamatojumu par likumā paredzēto uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-10-03 11:25:40
Versijas komentārs
Teksts

Vakar notikušajā Nacionālās apvienības un Ekonomikas ministrijas sanāksmē “Latvijas balzams” valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns atbildēja uz politiķu uzdotajiem jautājumiem saistībā ar Likumā par uzņēmuma ienākuma nodokli paredzēto nodokļa atlaidi lielu investīciju gadījumā. Sarunā tika skarti jautājumi par plānotā investīciju projekta būtību, ieguldījumu veidu un Latvijas tautsaimniecības ieguvumiem investīciju projekta noslēgumā.

 “Šis ir nozīmīgs lēmums, par ko jālemj valdībai. Tāpēc mēs novērtējam iespēju tikties ar politiķiem klātienē, lai izrunātu mūsu nodomus vēsturiskās “Latvijas balzama” ražotnes paplašināšanā un modernizācijā. Mēs jau iepriekš esam teikuši, ka projekta pabeigšana rezultēsies ar uzņēmuma konkurētspējas palielināšanu un efektivitātes paaugstināšanu reģiona ražotāju vidū. Investīciju projekta kopējās izmaksas ir plānotas 23 miljonu eiro apmērā. Šādas tikšanās, kur varam nepastarpināti skaidrot projekta būtību, ir daļa no procesa, un mēs saprotam, ka valdībai var būt nepieciešams vēl papildus laiks, lai valdība detalizēti iepazītos ar projektu. Esam pārliecināti, ka  valdība izprot, cik nozīmīgi ir tas, ka viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem un darba devējiem Latvijā attīsta ražošanu un nodrošina augstus eksporta apjomus, un ka tuvākajās valdībās sēdēs tiks pieņemts pozitīvs lēmums”, pauž I.Geidāns.

 AS “Latvijas balzams” ir viens no lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem valstī - katru gadu nodokļos uzņēmums valsts budžetā ieskaita ap 50 miljoniem eiro un projekta realizācijās gadījumā 10 gadu laikā nodokļos valsts saņemtu vēl 6,4 miljonus eiro. AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijas valstīs, kas ražo vairāk nekā 100 dažādu zīmolu dzērienus. Mūsu produkcija tiek pārdota vairāk nekā 170 eksporta tirgos ar SPI Group starpniecību, kā arī vairāk nekā 42 tirgos AS “Latvijas balzams” tiešā eksporta ceļā.

Papildu informācijai:

Inga Latkovska, konsultante

Inga.latkovska@lead.lv

Tālr. 29455254

Pielikumi