Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta: Valsts kasei samaksāti 3,7 miljoni eiro, pabeigta kredītportfeļa II daļas nodošana
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-09-04 11:04:18
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” 2017. gada augustā Valsts kasei samaksājusi 3,7 miljonus eiro lielu procentu maksājumu, kā arī sekmīgi pabeigusi kredītportfeļa 2. daļas nodošanu investoram „Gelvora”.
 „Iepriecina, ka sadarbība ar „Reverta” kredītportfeļa pircēju ir izveidojusies ļoti konstruktīva. Tas dod mums iespēju kredītu lietu nodošanu veikt raiti, ievērojot līgumā paredzētos termiņus un jāatzīmē, ka tie ir visai saspringti”, uzsver „Reverta” likvidatore Ruta Amtmane.  

Ruta Amtmane norāda: „Darījums ar kredītportfeļu pircēju „Gelvora” paredz, ka „Reverta” kredītportfelis investoram tiek nodots trijās  daļās. Šobrīd esam uzsākuši darbu pie trešās – skaitliski vislielākās – kredītportfeļa daļas nodošanas”.

Darījuma ietvaros „Reverta” investoram jānodod 4 500 kredītu lietu un šajā procesā ir iesaistītas abas puses. Līgumu ar SIA „Gelvora” un UAB „Gelvora” par kredītportfeļa pārdošanu „Reverta” parakstīja 2017. gada 22. jūnijā.

Paralēli darbam ar kredītu portfeļa nodošanu „Reverta” turpina veikt procentu maksājumus Valsts kasei. Šā gada laikā Valsts kasei ir samaksāti 11 miljoni eiro, bet kopš 2010. gada 1.augusta valsts dažādu maksājuma veidā ir saņēmusi jau vairāk nekā 700 miljonus eiro.

Papildu informācijai:  
„Reverta” problemātisko aktīvu pārvaldītāja darbu uzsāka 2010. gada 1. augustā pēc „Parex banka” sadalīšanas. Uzņēmumā tika atstāti tikai zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām maksātspējas grūtībām, un tā darbības mērķis bija saprātīgā termiņā un apjomā atgūt valsts izsniegto atbalstu „Parex banka”. Ņemot vērā, ka „Reverta” šogad savu mērķi būs izpildījusi, atbilstoši  Eiropas Komisijas apstiprinātajam plānam  ir uzsākts uzņēmuma likvidācijas process.    

Lai  uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma mājaslapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi