Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Rietumu Banka” saīsinātie starpperioda nerevidētie finanšu pārskati.
Emitents Rietumu banka, AS (2138007F5HA5FFJROB80)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-08-31 17:49:48
Versijas komentārs
Teksts

2017. gads ir Rietumu Bankas darbības 25. gads un 2017. gada pirmajā pusē Rietumu Bankas Koncerns turpināja veiksmīgi attīstīt savu darbību. Koncerna ieņēmumi ir diversificēti divās kategorijās – procentu ienākumi un komisijas naudas ienākumi, un par spīti zemajām procentu likmēm tirgū Koncerns turpināja ļoti efektīvu darbību.

Kvalitāte un individuāla pieeja

Koncerns specializējas juridisku personu un turīgu privātpersonu apkalpošanā. Koncernam ir plaša pieredze ES un NVS valstīs, un tas izprot uzņēmējdarbības vidi gan Rietumeiropā, gan Austrumeiropā. Koncerns ir vairāk koncentrējies uz lielākiem privātiem uzņēmumiem, kuriem piedāvāt plašāku produktu klāstu. Mēs turpinājām veiksmīgu sadarbību ar klientiem, uzturot ciešus kontaktus ar mūsu plašā pārstāvniecību tīkla palīdzību. Banka izmanto jaunākās tehnoloģijas jaunu produktu izstrādē, mūsu uzsvars vienmēr ir bijis uz jaunākajām tehnoloģijām.

Banka ievēro konservatīvu kreditēšanas politiku, piedāvājot inovatīvus un klientu vajadzībām piemērotus produktus, kas labāk atbilst katra individuāla klienta prasībām. Banka koncentrējas uz savas starptautiskās kreditēšanas darbības attīstību jaunos kreditēšanas tirgos, piemēram, Īrijā un Apvienotajā Karalistē. Citas Koncerna nebanku sabiedrības ietver finanšu nomas un patēriņa kreditēšanas sabiedrības, pārņemto nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un aktīvu pārvaldīšanas sabiedrības. Bankas stratēģija ir pēc iespējas vairāk integrēt tās meitas sabiedrības Bankas pārvaldes un vadības sistēmās.

Finanšu informācija

Koncerna peļņa pēc nodokļiem par 2017. gada pirmo pusgadu, kas attiecināma uz Bankas akcionāriem, ir EUR 6,6 miljoni. Ienākumu sadale tika labi sadalīta starp Koncerna struktūrvienībām. 2017. gada pirmajā pusē Bankai bija jāatzīst būtiski uzkrājumi EUR 20 miljonu apmērā iespējamajām soda naudām Francijā.

2017. gada 30. jūnijā Koncerna aktīvu vērtība bija EUR 3,242 miljoni. Tas ir par 6.68 % mazāk nekā 2016. gadā, un šis samazinājums ir skaidrojams ar mūsu darbības reģiona vispārējo ekonomisko situāciju, kā arī Bankas mērķtiecīgiem centieniem koncentrēties uz lielāku klientu apkalpošanu, kā rezultātā tiek zaudēti atsevišķi mazāki klienti. 60% no Bankas aktīviem ir ieguldīti likviditātes pārvaldības portfeļos, no kuriem 19% ieguldīti īstermiņa naudas tirgus noguldījumos lielās Eiropas bankās. 2017. gada pirmajā pusgadā klientiem izsniegto kredītu apjoms samazinājies par 6.8% līdz EUR 974 miljoniem. Šis samazinājums ir Bankas NVS portfeļa samazināšanas turpināšana. Klientiem izsniegto kredītu apjoms veido 30% no kopējiem aktīviem, un šis rādītājs nav pārsniedzis 45% kopš 2010. gada.

Koncerns izmanto tos pašus darbības finansējuma avotus – norēķinu kontu atlikumus un noguldījumus, kā arī kapitālu un rezerves. Salīdzinot ar 2016. gadu, norēķinu konti un noguldījumi samazinājās par 8.5% un sasniedza 2,510 miljonus EUR. Noguldījumu apjomu kritums ir skaidrojams ar vispārējo ekonomisko vidi un Bankas pārorientāciju uz lielāku klientu apkalpošanu. Koncerna kapitāls un rezerves 2017. gada 30. jūnijā veido EUR 480 miljonus, kas ir par 2.8% mazāk nekā 2016. gadā. Koncerna kopējais kapitāla pietiekamības rādītājs ir 22.74% (2016. gadā: 22.36%), kas arī ir kalpojis par pamatu Koncerna finanšu stabilitātei un izaugsmei vairāk nekā 20 gadu garumā.

Mūsu darbības 25. gada pirmajā pusgadā Bankai pavērās daudzas jaunas iespējas, un mēs esam pārliecināti, ka arī gada otrā puse būs ļoti veiksmīga. Mūsu veiksmes pamatā ir sadarbība ar klientiem un biznesa partneriem, kā arī viņu izrādītā uzticība.

        Eleonora Gailiša
         Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa
         Tālr: +371-67020506
         Fakss: +371-67020563
         E-pasts: egailisha@rietumu.lv

Pielikumi
AS_Rietumu Banka_saīsinātie_starpperioda_nerevidētie_finanšu_pārskati.pdf (1698.60 kB)
AS_Rietumu_Banka_finanšu_pārskats_par_2017.gada_otro_ceturksni.pdf (1008.79 kB)