Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Reverta” nerevidēts 2017. gada 1. ceturkšņa finanšu pārskats
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-05-31 14:33:08
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” 2017. gada pirmajos trīs mēnešos (turpmāk arī – pārskata periodā) turpināja darbu pie problemātisko aktīvu izstrādes un naudas atgūšanas, vienlaikus aktīvi strādājot arī pie atlikušo kredītu portfeļu pārdošanas un uzņēmuma sagatavošanas plānotajai likvidācijai.
 

2017. gada februārī  „Reverta” veica kārtējo procentu maksājumu Valsts kasei  3,7  miljonu apmērā. Kopumā šā gada laikā Valsts kase no „Reverta” ir saņēmusi 7,3 miljonus eiro, jo vēl viens maksājums 3,6 miljonu eiro apmērā tika veikts pēc pārskata perioda beigām. Kopš 2010. gada 1. augusta līdz pārskata perioda beigām Valsts kasei ir atmaksāti vairāk nekā   430 miljoni eiro, bet kopumā valsts no „Reverta” dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi 690,3 miljonus eiro, tostarp 16 miljonus eiro nodokļu maksājumu veidā. 
 

 Pārskata periodā „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas atguva 13,5 miljonus eiro, bet kopš 2010. gada 1. augusta atgūto līdzekļu kopējais apjoms ir sasniedzis 753,7 miljonus eiro jeb 67 procentus no visiem atstātajiem problemātiskajiem aktīviem. Šāds rezultāts būtiski pārsniedz uzņēmuma vadības sākotnējās aplēses un attiecīgās nozares vidējos rādītājus. 
 

Labi darbības rezultāti gūti arī nekustamo īpašumu pārdošanas jomā – pārskata periodā ir pārdoti 17 nekustamie īpašumi, tostarp zemes gabali, par kopējo summu 4,3 miljonu eiro  apmērā. Perioda beigās nekustamo īpašumu portfelis bija sarucis līdz aptuveni 50 objektiem un plānots, ka atlikušie nekustamie īpašumi tiks pārdoti līdz uzņēmuma likvidācijas beigām. Savā darbības laikā „Reverta” kopumā ir pārdevusi 1800 nekustamo īpašumu. Šāds rezultāts  apliecina „Reverta” izvēlētās pārdošanas stratēģijas pareizību: nelielas, efektīvas pārdošanas struktūras izveidošanu ar izaicinošiem, bet skaidri definētiem mērķiem un uzdevumiem, regulāru objektu cenu pārskatīšanu atbilstoši tirgus situācijai, kā arī atbilstošu mērķauditoriju – potenciālo pircēju - apzināšana un uzrunāšana.
 

Pārskata periodā „Reverta” zaudējumi, ko pamatā veido procentu izdevumi par sniegto valsts atbalstu, bija 5,7 miljoni eiro. Ņemot vērā „Reverta” atstāto aktīvu zemo kvalitāti, zaudējumi jau sākotnēji tika ietverti Restrukturizācijas plānā un tie nav uzskatāmi par „Reverta” darbības rezultātu mēru. 
Kopējie „Reverta” aktīvi pārskata perioda beigās veidoja 51,6 miljonus eiro, salīdzinot ar 1,1 miljardu eiro darbības sākumā. Pārējos aktīvus „Reverta” savā darbības laikā jau ir izstrādājusi, realizējusi un atgūto naudu atmaksājusi  valstij. Atbilstoši aktīvu samazinājumam un drīzajai uzņēmuma likvidācijas procesa uzsākšanai, ir veikta arī  „Reverta” darbības pārplānošana un darbinieku skaita samazināšana. 
 

Īstenojot Eiropas Komisijas apstiprināto restrukturizācijas plānu, kas paredz „Reverta”  portfeļa izstrādi un uzņēmuma darbības izbeigšanu līdz 2017. gada beigām, „Reverta” ar  konsultantu SIA „KMPG Baltics” turpināja darbu pie kredītportfeļu  pārdošanas.  Pārskata periodā tika uzsākta četru saistošo investoru piedāvājumu izvērtēšana. 
 

Notikumi pēc pārskata perioda beigām:
-    2017. gada 5., 12. un 13.maijā „Reverta”  veica kārtējos procentu maksājumus Valsts kasei par kopējo summu 3,6 miljonu eiro apmērā;
-    2017. gada 29. maijā notika kārtējā „Reverta” akcionāru pilnsapulce, kurā tādu jautājumu starpā kā 2016.  gada „Reverta” pārskatu apstiprināšana, 2017. gada revidenta ievēlēšana, revīzijas komitejas ievēlēšana, statūtu maiņa un citiem, pieņēma lēmumu par „Reverta” likvidācijas uzsākšanu  2017.  gada 1. jūlijā;
-    Turpinās investoru saistošo piedāvājumu izvērtēšana, lai jau tuvākajā laikā labāko no tiem varētu iesniegt izskatīšanai LR Ministru kabinetam.

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma mājaslapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv
 

Pielikumi
Nerevidēts saīsināts finanšu pārskats 2017.g. 1.cet_LV.pdf (1166.67 kB)