Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Grobiņa" auditēts 2016. gada finanšu pārskats
Emitents Grobiņa, AS (48510000IDXLJ5T57214)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-05-25 14:54:10
Versijas komentārs Pielikumā publicējam AS “Grobiņa” revidēto 2016.gada pārskata pareizo redakciju, ko ir attiecīgi parakstījusi AS “Grobiņa” valde. Izmaiņas ir veiktas gada pārskata sekojošās daļās: 1. Peļņas zaudējumu aprēķins, pozīcijā Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas. 2. Bilances aktīva pozīcijās: 2.1. Pamatlīdzekļu pozīcijā Darba un produktīvie dzīvnieki; 2.2. Ilgtermiņa finanšu ieguldījumu aktīvā nodokļa aktīvu pozīcijā; 2.3. Krājumu pozīcijās Gatavie ražojumi un preces pārdošanai un Darba dzīvnieki un produktīvie dzīvnieki; 2.4. Pozīcijā Citi debitori. 3. Bilances pasīva pozīcijās: 3.1. Ilgtermiņa kreditoru pozīcijās Aizņēmumi no kredītiestādēm un Nodokļi un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas; 3.2. Īstermiņa kreditoru 4 pozīcijās- Aizņēmumi no kredītiestādēm, Citi aizņēmumi, Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem, Nodokļi un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas. 4. Naudas plūsmas pārskata 4 pozīcijās: 4.1. Pamatlīdzekļu nolietojums; 4.2. Debitoru atlikumu pieaugums un samazinājums; 4.3. Krājumu atlikumu pieaugums un samazinājums; 4.4. Piegādātājiem, darbuzņēmējiem un pārējiem kreditoriem maksājamo parādu atlikumu pieaugums vai samazinājums. 5. Pašu kapitāla izmaiņu pārskata pozīcijā Pārskata gada peļņa vai zaudējumi (atlikums uz 2016.gada 31.decembri). 6. Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksu 2 pozīcijas- Pārdoto kažokādu ražošanas pašizmaksa un Vaislas dzīvnieku vērtības korekcija. 7. Procentu maksājumi un tamlīdzīgas izmaksas, pozīcija Soda naudas un līgumsodi; 8. Krājumu 2 pozīcijās- Ūdeļu ādas un Darba dzīvnieki un produktīvie dzīvnieki. 9. Citi debitori,- pozīcija- Pārmaksātie nodokļi un nodokļu avansa uzkrājumi. 10. Aizņēmumi no kredītiestādēm- izmaiņas gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizņēmumu pozīcijās. 11. Citi aizņēmumi- pozīcija Finanšu nomas saistības. 12. Atliktais nodoklis- pozīcija Atliktā nodokļa izdevumi (ieņēmumi) pārskata gada peļņas vai zaudējumu aprēķinā. Papildus pamatojoties uz Nasdag Riga noteikumiem ”Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos” 14.8.4. punkta prasībām AS ”Grobiņa” paskaidro, ka salīdzinot 2016.gada revidētā pārskata rezultātus ar AS “Grobiņa” iepriekš izteiktajām prognozēm sagatavojot nerevidēto 2016.gada pārskatu, attiecībā uz plānoto zaudējumu apjomu konstatējama atšķirība vairāk kā 10%, jo nebija pareizi iegrāmatoti no izsoļu nama Saga Furs saņemtie avansi un pārdošanas ieņēmumi.
Teksts

Sabiedrības 2016. gada 12 mēnešu neto apgrozījums ir  2 750 528 EUR, tas ir samazinājies par 43% salīdzinot ar 2015. gada 12 mēnešiem, jo 2016. gada 12 mēnešos tika realizētas 131 356 ūdeļu ādas, par vidējo cenu  20,17 EUR/gb., bet 2015. gada  12 mēnešos tika realizētas   113 521 ūdeļu ādas, par vidējo cenu 39,41 EUR/gb. Lai arī 2016. gadā akciju sabiedrības "Grobiņa" ūdeļādu vidējā realizācijas cena Somijas izsoļu namā pārsniedza ūdeļādu vidējo izsoles realizācijas cenu, tomēr sakarā ar kažokādu nozares krīzi pasaulē, akciju sabiedrības "Grobiņa” produkcija, 2016.gadā 12 mēnešos,  tika realizēta zem pašizmaksas un sabiedrība ir cietusi zaudējumus. Lai iegūtu finanšu stabilitāti ar 2016.gadā 29. jūnija  Liepājas tiesa lēmumu ir apstiprināts AS “Grobiņa” Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, kurā paredzēts norēķināties ar kreditoriem 2018.gadā. Neraugoties uz AS „Grobiņa” tiesiskās aizsardzības procesu AS “Grobiņa” vadība arī 2016.gada audzēšanas sezonā vienojās ar Somijas izsoļu namu Saga Furs par finansējuma piešķiršanu kažokzvēru  nobarošanai, kas ļauj sabiedrībai tiesiskās aizsardzības procesa ietvaros nodrošināt normālu saimnieciskās darbību saskaņā ar izstrādāto tiesiskās aizsardzības procesa plānu.

Labojums: Pielikumā publicējam AS “Grobiņa” revidēto 2016.gada pārskata pareizo redakciju, ko ir attiecīgi parakstījusi AS “Grobiņa” valde. Izmaiņas ir veiktas gada pārskata sekojošās daļās:

1. Peļņas zaudējumu aprēķins, pozīcijā Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas.

2. Bilances aktīva pozīcijās:

2.1. Pamatlīdzekļu pozīcijā Darba un produktīvie dzīvnieki;

2.2. Ilgtermiņa finanšu ieguldījumu aktīvā nodokļa aktīvu pozīcijā;

2.3. Krājumu pozīcijās Gatavie ražojumi un preces pārdošanai un Darba dzīvnieki un produktīvie dzīvnieki;

2.4. Pozīcijā Citi debitori.

3. Bilances pasīva pozīcijās:

3.1. Ilgtermiņa kreditoru pozīcijās Aizņēmumi no kredītiestādēm un Nodokļi un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas;

3.2. Īstermiņa kreditoru 4 pozīcijās- Aizņēmumi no kredītiestādēm, Citi aizņēmumi, Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem, Nodokļi un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas.

4. Naudas plūsmas pārskata 4 pozīcijās:

4.1. Pamatlīdzekļu nolietojums;

4.2. Debitoru atlikumu pieaugums un samazinājums;

4.3. Krājumu atlikumu pieaugums un samazinājums;

4.4. Piegādātājiem, darbuzņēmējiem un pārējiem kreditoriem maksājamo parādu atlikumu pieaugums vai samazinājums.

5. Pašu kapitāla izmaiņu pārskata pozīcijā Pārskata gada peļņa vai zaudējumi (atlikums uz 2016.gada 31.decembri).

6. Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksu 2 pozīcijas- Pārdoto kažokādu ražošanas pašizmaksa un Vaislas dzīvnieku vērtības korekcija.

7. Procentu maksājumi un tamlīdzīgas izmaksas, pozīcija Soda naudas un līgumsodi;

8. Krājumu 2 pozīcijās- Ūdeļu ādas un Darba dzīvnieki un produktīvie dzīvnieki.

9. Citi debitori,- pozīcija- Pārmaksātie nodokļi un nodokļu avansa uzkrājumi.

10. Aizņēmumi no kredītiestādēm- izmaiņas gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizņēmumu pozīcijās.

11. Citi aizņēmumi- pozīcija Finanšu nomas saistības.

12. Atliktais nodoklis- pozīcija Atliktā nodokļa izdevumi (ieņēmumi) pārskata gada peļņas vai zaudējumu aprēķinā.

Papildus pamatojoties uz Nasdag Riga noteikumiem ”Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos” 14.8.4. punkta prasībām AS ”Grobiņa”  paskaidro, ka salīdzinot 2016.gada revidētā pārskata rezultātus  ar AS “Grobiņa” iepriekš izteiktajām prognozēm sagatavojot nerevidēto 2016.gada pārskatu, attiecībā uz plānoto zaudējumu apjomu konstatējama atšķirība vairāk kā 10%, jo nebija pareizi iegrāmatoti no izsoļu nama Saga Furs saņemtie avansi un pārdošanas ieņēmumi.

         AS "Grobiņa"
         valdes priekšsēdētājs
         Gundars Jaunsleinis

Pielikumi
2016.gada parskats_auditets_CORRECT_LV.pdf (8557.05 kB)
corp_gov_2016_final_LV.pdf (340.46 kB)