Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Izmaiņas AS “Latvenergo” Revīzijas komitejā
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-03-07 16:05:42
Versijas komentārs Precizēts Revīzijas komitejas locekļu pilnvaru termiņš
Teksts

Š.g. 3. martā AS “Latvenergo” akcionāru sapulcē tika ievēlēti jauni Revīzijas komitejas locekļi. Komitejā turpinās strādāt esošie trīs komitejas locekļi, kuriem pievienosies divi AS “Latvenergo” padomes pārstāvji.

Ņemot vērā, ka 2017.gada 1.janvārī spēkā stājās grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā, kuri nosaka, ka vismaz vienam no Revīzijas komitejas locekļiem ir jābūt kapitālsabiedrības padomes loceklim, AS „Latvenergo” ārkārtas Akcionāru sapulce 2017.gada 3.martā lēma par grozījumiem Revīzijas komitejas nolikumā, palielinot tās skaitlisko sastāvu, kā arī veicot atbilstošus grozījumus AS “Latvenergo” statūtos.

Turpmāk AS “Latvenergo” Revīzijas komitejā strādās pieci locekļi. Tajā darbu turpina Torbens Pedersens, Marita Salgrāve un Svens Dinsdorfs. Savukārt darbu Revīzijas komitejā uzsāks Andris Ozoliņš, AS “Latvenergo” padomes priekšsēdētājs, un Andris Liepiņš, AS “Latvenergo” padomes priekšsēdētāja vietnieks. Visiem Revīzijas komitejas locekļiem pilnvaru termiņš ir 3 gadi, sākot ar 2017. gada 3. martu.

Revīzijas komiteja darbojas neatkarīgi, par savu darbību un uzdevumu izpildi atskaitoties AS “Latvenergo” padomei. Revīzijas locekļus akcionāru sapulce ievēlē, izvērtējot nepieciešamās kompetences un profesionālo pieredzi. Visi Revīzijas komitejas locekļi ir speciālisti, kas nav saistīti ar koncerna operatīvo darbību.

Revīzijas komiteja, atbilstoši Latvijas Republikas Finanšu instrumentu tirgus likumam,  jāveido kapitālsabiedrībās, kuru pārvedami vērtspapīri ir iekļauti regulētajā tirgū. Tā uzrauga uzņēmuma finanšu pārskatu un konsolidēto finanšu pārskatu sagatavošanu, kapitālsabiedrības iekšējās kontroles un riska pārvaldības sistēmas darbības efektivitāti, kā arī veic citus uzdevumus, veicinot darbības caurskatāmību.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts:
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu noma), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā).

Pielikumi