Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” ir atvērusi pārstāvniecību Kazahstānā
Emitents Akciju komercbanka ''Baltikums'', AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-05-14 10:43:39
Versijas komentārs
Teksts

AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” ir atvērusi pārstāvniecību Almati, kas ir kļuvusi par bankas izveidotā starptautiskā tīkla pirmo pārstāvniecību.

Starptautisko reģionālo biroju un pārstāvniecību tīkla paplašināšana ir viens no AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” stratēģiskajiem uzdevumiem.

AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” uzskata, ka Centrālās Āzijas reģionam ir milzīgs attīstības potenciāls. Starp Latviju un Kazahstānu pastāvīgi paplašinās darījumu sakari un palielinās darījumu aktivitāte tranzīta jomā.

Kazahstāna vēl jo vairāk ir pievilcīga bankai, kuras viens no darbības pamata virzieniem ir starptautiskās tirdzniecības eksporta un importa darījumu nodrošināšana, jūras uzņēmējdarbības finansēšana. Ne mazāk interesanti būs bankas piedāvājumi private banking un wealth management (privātkapitāla un aktīvu trasta pārvaldība) pakalpojumu sfērā.

Jaunais birojs pārstāvēs bankas intereses, strādās pie šī reģiona klientu bāzes paplašināšanas, nodrošinās informācijas uzturēšanu par AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” un ar to saistīto uzņēmumu pakalpojumiem un produktiem pašreizējiem un potenciālajiem klientiem, pilnveidos korespondentattiecības ar Centrālās Āzijas bankām. Pārstāvniecība pētīs arī Centrālās Āzijas uzņēmējdarbības vidi, finanšu tirgu un investīciju klimatu.

AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” pārstāvniecība Kazahstānā atrodas jaunā birojā pašā Almati centrā mūsdienīgā un ērtā biznesa centrā Al-Farabi prospektā.

Pārstāvniecība Almati (Kazahstāna) ir pirmā bankas pārstāvniecība. Tuvākajā laikā AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” ir nolēmusi izveidot nozīmīgu pārstāvniecību tīklu, kas informēs potenciālos klientus par bankas pakalpojumiem. Šobrīd ir iesniegti attiecīgie dokumenti pārstāvniecības reģistrēšanai un atvēršanai Kijevā (Ukraina).

Bankai ir meitas uzņēmumi, kas pārstāv tās intereses, Maskavā un Sanktpēterburgā (Krievija), Kijevā (Ukraina).

Izziņa
Kazahstāna atrodas Eirāzijas centrālajā daļā uz dienvidiem no Urālu kalniem. Dienvidrietumos atrodas Kaspijas jūra. Kazahstānas ģeogrāfiskā atrašanās vieta Eirāzijas centrā nosaka tās nozīmīgo transporta potenciālu tranzīta pārvadājumu jomā. Dzelzceļa robežpārejas Družba – Alašaņkou celtniecība starp Kazahstānu un Ķīnu un dzelzceļa pārejas Serahsa – Mešheda atvēršana starp Turkmenistānu un Irānu atvēra jaunus tranzīta koridorus Lielā zīda ceļa maršrutā – no Ķīnas Klusā okeāna ostām Ļjaņjuņganas, Ciņdao, Tjaņczinas – uz Kazahstānu, Kirgizstānu, Uzbekistānu, Turkmenistānu, Irānu, Turciju līdz Vidusjūras un Persijas līča ostām. Šodien pa visu šo ceļu pilnā gaitā tiek pārvadātas kravas. Autoceļu esošais tīkls ved uz Krieviju un bijušajām savienotajām republikām, kā arī uz Ķīnu, Turciju un Irānu, kas nodrošina izeju uz Melnās un Vidusjūras un Indijas okeāna ostām. Jūras kuģniecība notiek Kaspijas jūrā (Aktau osta) ar izeju caur Krievijas upju ceļiem uz Melno un Baltijas jūru.

Reģionā izveidotā infrastruktūra un uzņēmējdarbības vide veicina gan vietējo uzņēmēju, gan ārvalstu investoru darījumu aktivitātes attīstību. Kazahstānas eksporta struktūrā pamata daļu aizņem nafta un naftas produkti (35%), citas svarīgas preču grupas ir krāsainie metāli (17%), melnie metāli (6%), rūdas (12%), noteiktu eksporta daļu aizņem graudaugu kultūras (9%). Pamata importa produkcija ir mašīnas un iekārtas, transporta līdzekļi, aparāti un automāti, ķīmiskā produkcija, minerāldegviela, pārtikas preces, gatavie izstrādājumi un tautsaimniecības patēriņa preces. Kazahstānas eksporta un importa struktūra mainās katru gadu, pārdzīvojot izmaiņas uz darījumu sakaru diversifikācijas pusi. Tirdzniecības daļa ar tradicionālajiem partneriem NVS un Baltijas valstīm ir ap 59% eksporta un līdz 63% importa. Turklāt pamata tirdzniecības partneris ir Krievija. No citām ārvalstīm veiksmīgi attīstās tirdzniecības sakari ar Vāciju, Turciju, Šveici, Čehiju, Itāliju, Ķīnu, ASV, Lielbritāniju, Dienvidkoreju u.c.


Pārstāvniecības adrese:

Al-Farabi prospekts 7, Nurli-Tau 4. paviljons, 7. birojs, Almati, 050000, Kazahstāna
Tālr.: +7 727 3110458
Fakss: + 7 727 3110442


Tatjana Gaivoronska

AS „Akciju komercbanka „Baltikums””
Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītāja
Tālr.: +371 67 031 343
Mob. tālr.: +371 29 253 515
E-pasts: tatjana.gaivoronska@bank.baltikums.com

Pielikumi