Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas kuģniecība” panāk vienošanos par kredīta pārfinansēšanu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-12-22 17:05:22
Versijas komentārs
Teksts

Iekšējā informācija, 22.12.2016., 17:05

AS “Latvijas kuģniecība” (LK) ir panākusi vienošanos par līguma nosacījumiem ar trīs banku sindikātu – HSH Nordbank, DVB Bank SE, SEB (Stockholm) – par esošā 2017. gada jūnijā atmaksājamā 360 miljonu ASV dolāru kredīta pārfinansēšanu.
 
Kredīta refinansēšanas nosacījumi tiks noteikti galējā līguma variantā. Kamēr par galējiem nosacījumiem vēl tiek diskutēts, LK paredz, ka atlikušos 121 miljonu ASV dolārus tā atmaksās līdz 2022. gada 30. jūnijam.
 
“Esam gandarīti, ka izdevies panākt vienošanos ar banku sindikātu par turpmāko sadarbību un termiņiem. Līdz ar esošā kredīta pārfinansēšanas līguma noslēgšanu mēs varēsim garantēt stabilu un drošu naudas plūsmu esošās globālās darbības nodrošināšanai,” stāsta LK valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup), papildinot, ka galējais līguma variants ar termiņiem un nosacījumiem vēl ir apspriedes fāzē.
 
Par AS “Latvijas kuģniecība”
AS “Latvijas kuģniecība” (Nasdaq Riga: LSC1R) pieder 16 kuģi vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos, nodrošinot darbu vairāk nekā 1300 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas. LK meitas uzņēmums LSC “Shipmanagement” papildus tehniski pārvalda vēl 7 kuģus, kopumā vadot 23 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 8 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.
 
Papildu informācija:
Artis Ozoliņš, komunikācijas konsultants
AS “Latvijas kuģniecība”
Tālrunis: +371-26179051
E-pasts: Artis.Ozolins@mccannconsulting.lv
www.lk.lv
Pielikumi