Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Latvijas balzams neauditētais finanšu pārskats par periodu no 2016.gada 1.janvāra līdz 2016.gada 30.septembrim
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-11-30 16:16:19
Versijas komentārs
Teksts

Sabiedrības darbība 2016. gada pirmajos deviņos mēnešos
 

Sabiedrības neauditētais apgrozījums 2016. gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 54.6 miljonus eiro, kas ir par 1.2% mazāk nekā 2015. gada pirmajos deviņos mēnešos. Savukārt, neauditētā peļņa  pārskata periodā sasniedza 4.99 miljonu eiro, kas,  salīdzinot ar 2015. gada deviņu mēnešu peļņu, ir pieaugusi par 3%.
 

Lai arī uzņēmums šogad  ir paplašinājis eksporta ģeogrāfiju un uzsācis produkcijas realizāciju  vairākos jaunos eksporta tirgos, apgrozījumu  ir ietekmējusi  pārdošanas apjoma samazināšanās  ienesīgākajos tirgos Lai kompensētu ražošanas un pārdošanas apjoma kritumu pārskata periodā, AS “Latvijas balzams”  ir uzsākusi sniegt arī citus pakalpojumus – izmantojot darbaspēka un noliktavu resursus un kompetences, AS “Latvijas balzams” ar 2016.gadu sniedz noliktavu pakalpojumus, pārsvarā alkohola nozares uzņēmumiem, tai skaitā, bet ne tikai, tranzīta pakalpojumus, muitas noliktavas pakalpojumus, 3PL servisu, komplektāciju, un citus. Tas ir ļāvis Sabiedrībai efektīvāk izmantot esošos resursus un pat palielināt peļņas rādītāju..
 

AS “Latvijas balzams” ir ne vien lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā, bet arī viens no desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī.  2016. gada pirmajos deviņos mēnešos nodokļos valsts budžetā Sabiedrība ieskaitījusi 37.5 miljonus eiro, tajā skaitā 28.6 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

Turpmākā uzņēmuma attīstība


AS “Latvijas balzams” izredzes uz izaugsmi 2016. gadā ir visai piesardzīgas, ņemot vērā situāciju Krievijā ar naftas cenām, Ķīnas izaugsmes palēninājumu un nenoteiktību ES. Sabiedrība turpinās mērķtiecīgu darbu, kas vērsts uz izvirzīto mērķu sasniegšanu vietējā un eksporta tirgos. Mūsu prioritāšu vidū joprojām būs koncentrēšanās uz vietējo tirgu, uz starptautisko zīmolu nostiprināšanu, kā arī uz efektīvas ražošanas stratēģijas īstenošanu, lai palielinātu Sabiedrības konkurētspēju.
 

AS “Latvijas balzams” aktīvi darbojoties Latvijas alkohola nozares asociācijā un sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām, turpinās pārstāvēt nozares intereses dialogā ar likumdevējiem un tiesībsargājošajām iestādēm, ar mērķi veicināt pārdomātu alkoholisko dzērienu aprites politikas veidošanu valstī, kā arī fokusēsies uz sabiedrības izglītošanu šajos jautājumos un iestāsies pret nelegālā alkohola ražošanu un izplatīšanu.

Intars Geidāns
Valdes priekšsēdētājs   
Rīgā, 2016. gada 30. novembrī

 

Papildu informācija:

Dana Hasana, Komunikācijas vadītāja
dana.hasana@amberbev.com
+ 371 26355895


 

Pielikumi
LB_3Q_LV.pdf (2425.04 kB)