Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta atmaksā Valsts kasei 8,5 miljonus eiro, šogad samaksāti 42,7 miljoni eiro
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-09-29 11:02:37
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 2016. gada 29. septembrī, akciju sabiedrība „Reverta” ir atmaksājusi Valsts kasei vēl 8,5 miljonus eiro papildus augustā veiktajam maksājuma 4,1 miljonu eiro apmērā.  Šā gada laikā „Reverta” Valsts kasei ir pārskaitījusi 42,7 miljonus eiro, kas divkārt pārsniedz pagājušā gada rādītāju.

„Šogad saņemam sava ilgstošā darba augļus, jo ir noslēgušies vairāki lieli, ļoti sarežģīti projekti Krievijā un Baltijas valstīs, kuru izstrāde mums prasīja sešus gadus smaga darba”, uzsver „Revertas” valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava.

Kopumā kopš 2010. gada 1. augusta Latvijas valsts no „Revertas” dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi vairāk nekā 653 miljonus eiro, no kuriem tiešie maksājumi Valsts kasei šobrīd veido 409,3 miljonus eiro. Papildus „Reverta” ir veikusi ierobežoto noguldījumu, procentu par subordinēto kapitālu un citu apjomīgu maksājumu savlaicīgu  izpildi.

„Tā kā „Revertas” darbība saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto Restrukturizācijas plānu ir jāizbeidz līdz 2017. gada beigām, intensīvi strādājam pie atlikušo aktīvu atgūšanas un nekustamo īpašumu pārdošanas”, norāda Solvita Deglava.

Kā jau ziņots, atbilstoši konsultanta atlases komisijas rekomendācijai  „Reverta” ir noslēgusi līgumu ar SIA „KMPG Baltics” par konsultāciju sniegšanu ”Revertas” kredītportfeļu  un nekustamā īpašuma portfeļu pārdošanas procesā. Lai nezaudētu esošās iestrādes un maksimāli palielinātu ienākumus no uzsāktajiem izstrādes procesiem, paralēli pārdošanas procesam “Reverta” turpinās aktīvu izstrādi līdz atlikušā portfeļa pārdošanas brīdim.


 Papildus informācijai:

Akciju sabiedrība „Reverta” ir  problemātisko aktīvu pārvaldītāja, kuras darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana un nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana. 

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo interneta mājas lapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv
 

Pielikumi