Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par a/s Ventspils nafta akcionāru kārtējās sapulces lēmumiem
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-04-30 12:06:10
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta akcionāru kārtējā sapulce šodien, 2008.gada 30.aprīlī, ir izskatījusi un pieņēmusi lēmumus visos iepriekš saskaņā ar likumu izsludinātās akcionāru sapulces darba kārtības jautājumos.
 
A/s Ventspils nafta akcionāri  pieņēma zināšanai a/s Ventspils nafta vadības un konsolidēto ziņojumu par 2007.gada darbības rezultātiem, a/s Ventspils nafta padomes ziņojumu un revidenta atzinumus par 2007.gada pārskatiem. Akcionāru sapulce apstiprināja a/s Ventspils nafta 2007.gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas Gada pārskatu likumu, un a/s Ventspils nafta konsolidēto 2007.gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Starptautisko grāmatvedības standartu valdes izdotajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem. A/s Ventspils nafta mātes uzņēmuma 2007.gada peļņu akcionāri nolēma ieskaitīt pārējās rezervēs, novirzot uzņēmuma tālākajai attīstībai.
 
A/s Ventspils nafta jau informēja, ka koncerna konsolidētā neto peļņa 2007.gadā sasniegusi 49,6 miljonus latu, savukārt neto apgrozījums bija vairāk nekā 82 miljoni latu, un tas ir par 12 miljoniem latu vairāk nekā 2006.gadā. Kaut gan 2007.gadā vairāki a/s Ventspils nafta uzņēmumi darbojās sarežģītu ārējo apstākļu ietekmē, īpaši saistībā ar jau divus gadus pārtraukto naftas transportēšanu pa cauruļvadu Lietuvas virzienā, 2007.gadā vērojams koncerna uzņēmumu saimnieciskās aktivitātes pieaugums, ko parāda a/s Ventspils nafta konsolidētās bruto peļņas palielināšanās par 48,5%, sasniedzot 9,8 miljonus latu.
 
A/s Ventspils nafta akcionāru sapulce pieņēma arī lēmumu par sabiedrības 2008.gada pārskata un konsolidētā gada pārskata revidentu ievēlēt auditorfirmu SIA Ernst&Young Baltic (komercsabiedrības licences nr.17).
 
Diemžēl, kā novērojams beidzamajā laikā, arī šoreiz daļa akcionāru, neievērojot pašu apstiprināto akcionāru sapulces norises reglamentu, ar destrukciju mēģināja ietekmēt tās lietišķu darbu. Kā parasti, izcēlās jurists Mārtiņš Kvēps, kurš pretēji minētajam reglamentam traucēja sapulces vadītāja un pārējo akcionāru darbu, pats nokavējot jautājumu iesniegšanu noteiktajā kārtībā. Uzmanības vērts ir fakts, ka šajā akcionāru sapulcē M.Kvēps pārstāvēja ne tikai a/s Latvijas naftas tranzīts, bet arī ārzonas firmu Avenue Emerging Markets, kurai viņš pats publiski līdz šim piedēvējis saistību ar pavisam citiem Latvijā pazīstamiem cilvēkiem. „A/s Ventspils nafta akcionāru sapulce kopumā bija ļoti konstruktīva, diemžēl kārtējo reizi mums, par spīti akcionāru apstiprinātajam reglamentam, neizdevās izvairīties no viena cilvēka teātra M.Kvēpa priekšnesumā. Jo labāki ir a/s Ventspils nafta koncerna rezultāti, jo vairāk kāds mēģina mums traucēt strādāt,,“ atzina a/s Ventspils nafta padomes priekšsēdētājs Vladimirs Solomatins.
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793;
Pielikumi