Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasei 4 miljonu eiro apmērā
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-08-17 10:01:51
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” 2016. gada augustā ir veikusi kārtējo procentu maksājumu Valsts kasei 4 miljonu eiro apmērā. Tādējādi šogad Valsts kasei ir atmaksāti jau 34,2 miljoni eiro jeb par 11,5 miljoniem eiro vairāk nekā analogā laika periodā pērn.

Valsts kasei atmaksājamo summu apmēru lielā mērā ietekmē lielo darījumu realizācijas termiņi, un šā gada pirmais pusgads „Revertai” ir bijis iezīmīgs tieši ar ievērojama mēroga darījumu pabeigšanu Latvijā, Krievijā, Lietuvā un Igaunijā, tā attiecīgi palielinot „Revertas” atgūto naudas līdzekļu apjomu. Tāpat pirmajā pusgadā pieauguši arī ieņēmumi no nekustamā īpašuma pārdošanas darījumiem, kopumā veidojot 12,9 miljonus eiro un par 7,2 miljoniem eiro pārsniedzot iepriekšējā gada rādītāju. Šāda rezultāta pamatā ir viena no „Revertas” lielākā projekta – „airBaltic” centrālās biroja ēkas rekonstrukcijas, iznomāšanas un pārdošanas darījuma īstenošana par kopējo summu 6,2 miljonu eiro apmērā. Nekustamā  īpašuma pārdošanas apjomus labvēlīgi ietekmēja arī regulāri veiktā objektu cenu pārskatīšanas politika.  

Kopš 2010. gada 1. augusta Latvijas valsts no „Revertas” dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi vairāk nekā 641 miljonu eiro, no tiem tiešie maksājumi Valsts kasei veido 397 miljonus eiro. Papildus veikta arī ierobežoto noguldījumu, procentu par subordinēto kapitālu un citu apjomīgu maksājumu savlaicīga izpilde.

Papildus informācijai:
Akciju sabiedrība „Reverta” ir viens no lielākajiem problemātisko aktīvu pārvaldītājiem Baltijas valstīs. Kopš 2010. gada 1. augusta „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 704,3 miljonus eiro.
Īstenojot Eiropas Komisijas apstiprināto restrukturizācijas plānu, kas paredz „Revertas portfeļa izstrādi  un uzņēmuma darbības izbeigšanu līdz 2017. gada beigām, „Reverta” ir noslēgusi līgumu ar SIA „KMPG Baltics” par konsultāciju sniegšanu ”Revertas” kredītportfeļu  un nekustamā īpašuma portfeļu pārdošanas procesā.
Lai nezaudētu esošās iestrādes un maksimāli palielinātu ienākumus no uzsāktajiem izstrādes procesiem, paralēli pārdošanas procesam “Reverta” turpinās portfeļu pozīciju izstrādi līdz atlikušā portfeļa pārdošanas brīdim.

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo interneta mājas lapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

 

Pielikumi