Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Reverta”: noslēgts līgums ar „KPMG Baltics” par konsultāciju sniegšanu atlikušo aktīvu portfeļu pārdošanas procesā
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-08-05 13:45:08
Versijas komentārs
Teksts

Atbilstoši konsultanta atlases komisijas rekomendācijai akciju sabiedrība „Reverta” ir noslēgusi līgumu ar SIA „KMPG Baltics” par konsultāciju sniegšanu ”Revertas” kredītportfeļu  un nekustamā īpašuma portfeļu pārdošanas procesā. Darbs pie „Revertas” portfeļu pārdošanas iespēju izvērtēšanas un pārdošanas procesa organizēšanas tiks uzsākts nekavējoties.  


Atlases procesā tika izskatīti četru pretendentu iesniegtie piedāvājumi, un pēc rūpīgas izvērtēšanas par saimnieciski izdevīgāko komisija atzina „KPMG Baltics” piedāvājumu. Komisijā darbojās Valsts kases, „Revertas” un SIA „Hiponia” pārstāvji VAS „Privatizācijas aģentūra” valdes priekšsēdētāja Vladimira Loginova vadībā. Konsultanta atlases komisija tika izveidota atbilstoši Ministru kabineta lēmumam atlasīt konsultantu „Revertas” un „Hiponia” kredītportfeļu un nekustamā īpašuma portfeļu pārdošanas procesa organizēšanai.
Pretendentiem noteiktās prasības ietvēra pieredzi problemātisko aktīvu un nekustamo īpašumu portfeļu pārdošanā Centrālajā un Austrumeiropā, turklāt portfeļu vērtībai bija jābūt vismaz 50 miljoni euro apmērā. Papildus punktus pretendenti varēja iegūt par sekmīgi pabeigtiem problemātisko aktīvu un nekustamā īpašuma pārdošanas darījumiem Baltijā.


Noslēgtajā līgumā ar „KPMG Baltics” par ”Revertas” kredītportfeļu un nekustamā īpašuma portfeļu pārdošanas procesa organizēšanu ir paredzēta fiksētā un veiksmes atlīdzība, kas tiks izmaksāta pēc pārdošanas darījumu pilnīgas realizācijas. Konkrēts atlīdzības apmērs būs zināms pēc darījumu pabeigšanas.
 

Papildus informācijai:
Akciju sabiedrības „Reverta” darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana. Kopš  2010. gada 1.augusta līdz 2016. gada 30.jūnijam „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi 704,3 miljonus eiro, kas ir 63% no visiem "Revertā" atstātajiem problemātiskajiem aktīviem. 
Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto „Parex bankas” restrukturizācijas plānu „Revertas” darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām „Revertai” jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv
 

Pielikumi