Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Reverta” ir veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasei 5,5 miljonu eiro apmērā
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-07-06 10:11:29
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” ir veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasei 5,5 miljonu eiro apmērā, tādējādi 2016. gada pirmajos sešos  mēnešos Valsts kase no „Revertas” ir saņēmusi 30,1 miljonu eiro -  trīs reizes vairāk, nekā analogā laika periodā pērn.

„Neraugoties uz to, ka „Revertas” sešos darbības gados labākos problemātiskos aktīvus jau esam izstrādājuši, jūnijā no kredītu portfeļa izstrādes mums izdevās sasniegt izcilus darbības rezultātus, mēneša laikā atgūstot 9,5 miljons eiro”, uzsver „Revertas” valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava. 

„Atgūtās naudas summas no kredītu izstrādes veido vairāki komplicēti darījumi Latvijā, Krievijā, Lietuvā un Igaunijā, par kuru sekmīgu realizāciju „Reverta” bija cīnījusies gadiem, sastopoties ar aktīvu klientu pretdarbību gan juridiskajā vidē, gan atsevišķos gadījumos arī atklātiem draudiem”, norāda Solvita Deglava.       

Tā, piemēram,  ir noslēdzies apjomīgs un sarežģīts projekts astoņu gadu garumā, kā rezultātā „Reverta” ir kļuvusi par pilntiesīgu īpašnieku nekustamā īpšuma objektam Krievijā – aptuveni  1000 kv.m. komercplatībām prestižajā Frunzenskaja naberežnaja Maskavā. Tāpat sekmīgi  noslēdzies lielākais un sarežģītākais  kredītu projekts  Lietuvas portfelī – 2016. gada 29. jūnijā „Revertas” kontā no Lietuvas cesijas darījuma tika ieskaitīti 550 tūkstoši eiro, kas bija atlikusī daļa no kopējās cesijas darījuma summas 10,6 miljonu eiro apmērā.    

Kopumā no problemātisko aktīvu restrukturizācijas, vērtspapīru realizācijas un nekustamo īpašumu pārdošanas „Reverta” no 2010. gada 1. augusta līdz 2016. gada 31. maijam ir atguvusi 695,8  miljonus eiro.
Papildus informācijai:
Akciju sabiedrības „Reverta” darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana.
Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto „Parex bankas” restrukturizācijas plānu „Revertas” darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām „Revertai” jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.
Lai nodrošinātu kredītportfeļa un nekustamā īpašuma portfeļa pārdošanas procesa organizēšanu, "Reverta" ir uzsākusi  pārdošanas konsultanta atlasi. Konsultanta atlases noteikumus var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi tenderRH@pa.gov.lv. un pieprasījumā norādot iesniedzēja nosaukumu un reģistrācijas numuru. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2016. gada 14. jūlijs, plkst. 15:00.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi