Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” saņem 14 miljonu eiro aizdevumu no “ABLV Bank” “Tonus Elast” iegādei
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-05-24 21:48:20
Versijas komentārs
Teksts

  

 

 “Olainfarm” saņem 14 miljonu eiro aizdevumu no “ABLV Bank” “Tonus Elast” iegādei

 

 

AS “Olainfarm” ir parakstījusi līgumu ar AS “ABLV Bank” par ilgtermiņa kredītu uz 10 gadiem ar kopējo summu 14 miljoni eiro elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja SIA “Tonus Elast” 100% kapitāla daļu iegādei. 

 

“”Tonus Elast” iegāde ir līdz šim lielākais projekts “Olainfarm” koncerna paplašināšanā. Mēs uzskatām, ka labā sinerģija, jaunie tirgi, paplašinātais produktu portfelis un pieredze nodrošinās dinamisku “Tonus Elast” un līdz ar to arī koncerna izaugsmi,” piebilst Valērijs Maligins, AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.

 

AS “ABLV Bank” Projektu finansēšanas nodaļas vadītājs Antons Marčenko atzīmēja: “ABLV Bank piedāvā un nodrošina īpašus, klienta darījumiem piemērotus, kreditēšanas nosacījumus. Latvijas lielo uzņēmumu kreditēšana un pilna servisa atbalsts uzņēmumu iegādes vai pārdošanas darījumos ir mūsu prioritāte. Ilgtermiņa kredīts ražotājam, kas ražo uz eksportu orientēto produkciju, apliecina mūsu ticību klienta biznesa modelim, vadības komandai un akcionāriem. Šis apjomīgais darījums labi apliecina arī šodienas kopējo investīciju klimatu valstī, kur arvien vairāk pieaug vietējā kapitāla nozīme Latvijas tautsaimniecības attīstībā un tās konkurētspējas stiprināšanai ārējos tirgos. Paredzam, ka arī turpmāk mūsu kredītportfeļa pieaugumu galvenokārt nodrošinās kredītu izsniegšana Latvijā strādājošiem uzņēmumiem.”

 

Juridisko atbalstu AS “Olainfarm” darījumos par SIA “Tonus Elast” 100% kapitāla daļu iegādi un finansējuma piesaisti nodrošināja advokātu birojs “Glimstedt un partneri”.

 

1995.gadā dibinātā SIA “Tonus Elast” ražo elastīgos medicīniskos izstrādājumus - no elastīgajām saitēm līdz pat konstrukcijas ziņā sarežģītiem korsešu izstrādājumiem, kas paredzēti grūtniecēm un jaunajām māmiņām bērna zīdīšanas laikā. SIA “Tonus Elast” produktu portfelī ir vairāk nekā 100 dažādu produktu veidi, no kuriem vispieprasītākie ir saites un kompresijas izstrādājumi. Lielākie eksporta tirgi ir NVS, Eiropas Savienības valstis, Indija un Tuvo Austrumu valstis. SIA “Tonus Elast” ražotnē Nīcas novadā strādā nedaudz vairāk nekā 200 darbinieki. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 7,3 miljoni eiro, nerevidētā  peļņa – 1,7 miljoni eiro.

 

Par AS “Olainfarm”

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Par AS “ABLV Bank”

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; ABLV Advisory Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā, Limasolā un Ņujorkā.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

 

 

Pielikumi