Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par a/s “Latvijas kuģniecība” akcionāru sapulces norisi
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-04-28 11:29:20
Versijas komentārs
Teksts
Šodien, 28. aprīlī, notika akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” kārtējā akcionāru sapulce, un tajā tika izskatīti visi darba kārtībā iekļautie jautājumi.
Akcionāri pieņēma zināšanai a/s „Latvijas kuģniecība” valdes, padomes un zvērinātu revidentu ziņojumus un apstiprināja 2007. gada pārskatus: a/s „Latvijas kuģniecība” 2007. gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas Gada pārskatu likuma prasībām, un a/s „Latvijas kuģniecība” un tās meitas sabiedrību konsolidēto 2007. gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Starptautisko grāmatvedības standartu valdes izdotajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.

Akcionāru sapulce nolēma a/s „Latvijas kuģniecība” koncerna mātes sabiedrības pārskata gada zaudējumus ieskaitīt iepriekšējo gadu nesegtajos zaudējumos. Par a/s “Latvijas kuģniecība” revidentu 2008. gada pārskatu revīzijai tika izvēlēta auditorfirma SIA “Ernst & Young Baltic”.

Publiskās akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” koncerna 2007. gada veiksmīgie saimnieciskās darbības rezultāti apliecinājuši a/s “Latvijas kuģniecība” kā konkurētspējīgu uzņēmumu starptautiskajā kuģošanas vidē - 2007. gadā a/s “Latvijas kuģniecība” koncerna neto peļņa sasniedza 67,0 miljonus ASV dolāru, tādējādi divas reizes jeb par 33,3 miljoniem ASV dolāru pārsniedzot analoga 2006. gada perioda rādītāju.

Komentējot akcionāru sapulcē pieņemtos lēmumus, a/s “Latvijas kuģniecība” padomes priekšsēdētājs Uldis Pumpurs atzina, ka akcionāri novērtējuši uzņēmuma attīstību un panākumus saimnieciskajā darbībā: “Latvijas kuģniecības” rezultāti ir uzmanības vērti un apliecina uzņēmuma veiksmīgu vadīšanu, pareizi pieņemtus lēmumus, kas vērsti uz ilgtermiņa attīstību. Savlaicīgi iesāktā un mērķtiecīgi veiktā flotes atjaunošana un kuģniecības darbinieku kopīgs darbs ir pamats arī sekmīgai turpmākajai attīstībai.”

Tajā pašā laikā U. Pumpurs pauda neizpratni, pievēršot uzmanību a/s „Latvijas kuģniecība” akciju bloķēšanas situācijai uz šo sapulci: “Interesants un uzmanības vērts ir fakts, ka uz „Latvijas kuģniecības” kārtējo akcionāru sapulci akcijas nebija bloķējis neviens no tiem aizdomīgajiem akciju īpašniekiem, par kuru akciju īpašuma patieso stāvokli uzņēmuma valdei iepriekš tika iesniegti pretrunīgi dokumenti. Cik zinām, vairākas tiesībsargājošās institūcijas veic attiecīgas pārbaudes. Žēl, ka uzņēmuma biznesa rezultāti un saimnieciskā darbība nav vienlīdz svarīgas tēmas visiem akcionāriem.”


Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi