Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta šogad Valsts kasei atmaksājusi 24,6 miljonus eiro
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-05-16 09:44:12
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” šā gada maijā ir veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasei 20,1 miljonu eiro apmērā. Tādējādi šogad Valsts kase no „Revertas” ir saņēmusi jau 24,6 miljonus eiro jeb par 15 miljoniem eiro vairāk nekā analogā laika periodā pērn. Kā jau iepriekš ziņots, 4,5 miljonu eiro maksājumu „Reverta” veica 2016. gada februārī. 
 

Kopumā Latvijas valsts no „Revertas” dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi vairāk nekā 635 miljonus eiro, no tiem 391,2 miljoni eiro ir novirzīti kā tiešie maksājumi Valsts kasei. Papildus „Reverta” ir veikusi arī ierobežoto noguldījumu, procentu par subordinēto kapitālu un citu apjomīgu maksājumu savlaicīgu izpildi. Ņemot vērā tādus būtiskus apstākļus kā ekonomiskās situācijas maiņu, nestabilo ģeopolitisko stāvokli, kā arī no „Parex bankas” iepriekšējiem akcionāriem saņemto aktīvu zemo kvalitāti, „Revertas” speciālisti piecu darbības gadu laikā ir sasnieguši maksimāli iespējamo rezultātu.
 

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto „Parex bankas” restrukturizācijas plānu „Revertas” darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām „Revertai” jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība. Šobrīd „Revertas” portfelī ir atlikuši tikai vissarežģītākie objekti ar laikietilpīgu izstrādes termiņu, jo pārējo, nosacīti labāko, problemātisko aktīvu daļu „Reverta” savos piecos darbības gados jau ir izstrādājusi un realizējusi. Viens no nesen veiksmīgi īstenotajiem „Revertas” lielākajiem projektiem ir „airBaltic” centrālās biroja ēkas rekonstrukcijas, iznomāšanas un pārdošanas darījums, kura kopējā summa sasniedza 6,19 miljonus eiro.
 

No problemātisko aktīvu restrukturizācijas, vērtspapīru realizācijas un nekustamo īpašumu pārdošanas „Reverta” tās darbības laikā ir atguvusi vairāk nekā 680 miljonus eiro.

Papildus informācijai:
Akciju sabiedrības „Reverta” darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana. „Revertas” komandas pieredze un specifiskās zināšanas korporatīvo finanšu, aktīvu pārvaldīšanas, juridiskajos un drošības jautājumos veicina problemātisko aktīvu atveseļošanu un palielina to vērtību.
Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo interneta mājas lapu: www.reverta.lv

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv
 

Pielikumi