Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Olainfarm” Padomes ziņojums kārtējai akcionāru sapulcei
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-05-08 23:56:36
Versijas komentārs
Teksts

  

AS „Olainfarm” Padomes ziņojums kārtējai akcionāru sapulcei

 

 

Akciju sabiedrības „Olainfarm” Padome ir iepazinusies ar Sabiedrības Valdes sagatavoto konsolidēto un koncerna mātes uzņēmuma 2015. gada pārskatu, kā arī ar zvērināto revidentu slēdzienu par šo pārskatu. Tāpat Padome ir izvērtējusi Sabiedrības finansu stāvokli un Valdes darbu šī finansu gada laikā un ir sagatavojusi šo paziņojumu.

 

Padome augstu vērtē Sabiedrības valdes darbu pagājušajā gadā, jo tās rezultātā Sabiedrība ir ne tikai spējusi palielināt tās apgrozījumu, bet arī nodrošināt rekord augstu peļņu.  Tas viss ir panākts laikā, kad ekonomiskā situācija vairākos Sabiedrībai svarīgos tirgos vienlaicīgi ir nonākusi stagnācijas vai pat smagas recesijas stāvoklī.  Padome saprot Valdes bažas par realizācijas apjomu samazinājumu Baltkrievijā, kas jau ilgus gadus ir viens no Sabiedrībai svarīgiem noieta tirgiem, un aicina Valdi visus saprātīgi pamatotus pasākumus, lai nepieļautu tālāku realizācijas apjomu kritumu šajā valstī. Padome ir gandarīta par Sabiedrības veiksmīgo sadarbību ar Pasaules Veselības organizāciju un veiksmīgo darbību Centrālāzijas valstīs, kā rezultātā, neskatoties uz iepriekšminētajiem satricinājumiem Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā, Sabiedrībai, 2015.gadā tomēr izdevās sasniegt realizācijas pieaugumu 4% apmērā,. 

 

2015.gada laikā Padome ir ļoti uzmanīgi sekojusi dažādu grupas uzņēmumu attīstībai. Padome īpaši vēlētos izcelt SIA “Silvanols” straujo un pozitīvo attīstību 2015.gadā, kad šis uzņēmums, iespējams pirmo reizi tā pastāvēšanas laikā ir guvis ievērojamu peļņu tieši no pamatdarbības.  Tāpat atzīmējama ir arī SIA “Latvijas Aptieka” izaugsme, jo 2015.gada laikā tās aptieku skaits jau stabili pārsniedza 60.

 

2015.gadā Sabiedrības konsolidētā peļņa sasniedza 15,3 miljonus eiro, bet nekonsolidētā peļņa pārsniedza 14,6 miljonus eiro.  Abi šie rādītāji ir augstākie uzņēmuma vēsturē un ievērojami pārsniedz 2014.gada rezultātus. Ir pārsniegti iepriekš noteiktie gan Koncerna gan Mātes uzņēmuma peļņas plāni, tomēr ir jāatzīst, ka zināmā mērā tas notika pateicoties peļņai, kas gūta no pozitīvām valūtas kursu svārstībām 2015.gada sākumā, kad visai strauji pieauga rubļa vērtība. Padome ir vērsusi Valdes uzmanību, ka citos apstākļus tik augstu rentabilitāti Sabiedrībai būs grūti sasniegt.

 

 

Salīdzinoši pieticīgais Sabiedrības realizācijas pieaugums, nestabilā situācija vairākos svarīgos tirgos, atsevišķu Sabiedrībai būtisku produktu realizācijas pieauguma tempu kritums vai pat realizācijas apjomu samazinājums ir licis Padomei vēlreiz uzsvērt nepieciešamību pēc iespējas ātrāk diversificēt gan Sabiedrības noieta tirgus, gan arī Sabiedrības saistīto uzņēmumu piedāvātos produktus.  Padome atbalstīs jebkādus saprātīgus soļus, kas tiks sperti šajā virzienā, ieskaitot, ja nepieciešams, jaunu uzņēmumu iegādi.

 

Padome ir gandarīta, ka Valde ir pieturējusies pie iepriekš dotajiem solījumiem akcionāriem un piedāvā pēc divu gadu pārtraukuma atkal izmaksāt dividendes. Valde piedāvā dividendēs izmaksāt 17.5% no 2015.gada peļņas. Padome uzskata, ka, lai arī tuvākajos gados nepieciešamība veikt dažāda veida investīcijas visdrīzāk nemazināsies, tomēr, lai pēc iespējas lielākā mērā ņemtu vērā arī akcionāru intereses būtu ieteicams līdzīgus dividenžu izmaksas pārtraukumus nākotnē pēc iespējas nerīkot. 

 

2015. gada laikā Sabiedrības Padome ir pildījusi savus pienākumus un uzraudzījusi Sabiedrības darbu saskaņā ar likumdošanu, akcionāru sapulces lēmumiem, pārskatījusi finanšu atskaites un pārraudzījusi Sabiedrības vadības darbu.  Pārskata gada laikā notika pavisam 18 Padomes sēdes. Sēdēs tika izskatīti Valdes ziņojumi un atskaites par darbu, plānu un budžeta izpildi,  kā arī iepriekš izskatīti akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautie jautājumi un to lēmumu projekti, tika pārvēlēta Valde. Nekādi trūkumi Sabiedrības Valdes darbībā 2015.gada laikā konstatēti netika. Valde savā darbībā patstāvīgi ir konsultējusies ar Padomi un ņēmusi vērā iepriekšminētos un citus ieteikumus Sabiedrības biznesa drošības un tālākas izaugsmes nodrošināšanai.

 

Padome vēlas pateikties Valdei, visiem Sabiedrības darbiniekiem un partneriem par veiksmīgu darbu 2015.gadā, apsveikt Sabiedrības akcionārus ar rekord augstiem aizvadītā gada rezultātiem un novelēt veiksmīgu, stabilu un iespējām bagātu 2016. gadu.

 

Apstiprināts Padomes sēdē 2016. gada 6.maijā

 

Padomes priekšsēdētāja                         Valentīna Andrējeva

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

 

Pielikumi