Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Reverta atmaksā Valsts kasei 4,5 miljonus eiro
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-02-17 14:52:35
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” šā gada februārī ir veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasei 4,5 miljonu eiro apmērā. Maksājumu veido procentu aprēķins par savulaik „Parex bankas” glābšanā ieguldītajiem valsts līdzekļiem.

Kopš 2010. gada 1. augusta Latvijas valsts no „Revertas” dažādu maksājumu veidā kopumā ir saņēmusi 610,8 miljonus eiro, tostarp 366,6 miljonus eiro kā tiešos maksājumus ir saņēmusi Valsts kase.

Kā jau „Reverta” vairakkārt ir norādījusi, Valsts kasei atmaksājamās summas apjoms lielā mērā ir atkarīgs no vairāku izstrādes procesā esošu lielu darījumu realizācijas termiņiem. Pieaugošās investoru piesardzības rezultātā atrast pircējus lielajiem nekustamā īpašuma objektiem ir kļuvis krietni sarežģītāk un laikietilpīgāk nekā agrāk, līdz ar to „Revertas” darbību turpina apgrūtināt nestabila un neprognozējama naudas plūsma. Neraugoties uz nelabvēlīgo situāciju, pagājušā gada laikā „Reverta” Valsts kasei ir atmaksājusi 53 miljonus eiro.

Saskaņā ar Restrukturizācijas plānu, kas paredz „Revertas” darbības izbeigšanu 2017. gadā, turpinās neatslābstošs darbs pie aktīvu portfeļa izstrādes. Līdz ar to pagājušā gada beigās „Revertas” kopējie aktīvi veidoja 144,6 miljonus eiro, salīdzinot ar 220,3 miljoniem eiro 2014. gada 31. decembrī.

Papildus informācijai:
Akciju sabiedrība „Reverta” ir viens no lielākajiem problemātisko aktīvu pārvaldītājiem Baltijas valstīs. Kopš 2010. gada 1. augusta „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 666,2 miljonus eiro.
Atbilstoši Privatizācijas aģentūras pasūtījumam, SIA „KPMG Baltics” veic problemātisko aktīvu tirgus situācijas izpēti,  lai sniegtu rekomendācijas par akciju sabiedrības „Reverta” pārdošanas stratēģijas turpmāko īstenošanu, tostarp identificējot potenciālās pārdošanas stratēģijas un to, vai ir pamats apstiprinātās pārdošanas stratēģijas pārskatīšanai.
 

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo interneta mājas lapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi