Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumu 2016. gada 11.janvāra redakcijā apstiprināšanu
Emitents VEF Radiotehnika RRR, AS (48510000PIT2XZ7X9Y86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-02-16 16:32:50
Versijas komentārs
Teksts

 2016.gadā 12.februārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir apstiprinājusi AS “VEF Radiotehnika RRR” Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumu 2016.gada 11.janvāra redakcijā.

Izmaiņas Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā:

Mainoties ekonomiskai situācijai mūsu kaimiņvalstī - Krievijā, saskaņā ar noslēgto protokolu par investīciju piesaisti (2015. gada 11. jūnija TAP plāna izpildes 13. mēnesī) - Investoram plāni mainījās un viņš atteicās investēt akustisko sistēmu ražotnē.

Ņemot vērā iepriekšminēto bija nepieciešams mainīt uzņēmuma attīstības stratēģiju un meklēt alternatīvus finansēšanas avotus, kas arī izdevās saglabājot uzņēmuma intereses - atjaunot ražošanas procesu, bet pārdodot nekustamo īpašumu un saglabājot ražošanas telpas ar nomas tiesībām. Komercsabiedrība plāno atsavināt ar atpakaļnomas tiesībām 6967/7842 domājamo daļu no zemes gabala un uz tā esošās apbūves Rīgā, Kurzemes prospektā 3D, ar kadastra Nr. 0100 080 2328.

Augstākminēto nekustamo īpašumu tiek plānots atsavināt līdz procesa 17. mēnesim par EUR 1’300’00.00, par ko ir parakstīts nodomu protokols ar potenciālo pircēju SIA KNOPS (Pielikums Nr.11). Plānotā pārdošanas cena atbilst VCG Ekspertu grupa veiktajam īpašuma novērtējumam (Pielikums Nr. 12). No šīs summas EUR 690’485 tiks izmantoti nodrošināto kreditoru prasījumu pilnīgai apmierināšanai, EUR 133’748 nenodrošināto kreditoru prasījumu daļējai apmierināšanai, bet atlikusī summa tiks novirzīta ražošanas procesa apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai ar mērķi atjaunot akustisko sistēmu un profesionālo akustisko korpusu ražošanu pašu spēkiem. Dotajā brīdī daļa no šī īpašuma tiek izmantota Komercsabiedrības ražošanas un biroja vajadzībām un pārdošanas līgumā tiek plānots iestrādāt attiecīgo telpu ilgtermiņa nomas tiesības Komercsabiedrībai. Tāpat Komercsabiedrības īpašumā paliks akustiskā laboratorija un visa bijušās “Radiotehnika” rūpnīcas inženierkomunikāciju saimniecība, kam jānodrošina gan veiksmīgu akustisko sistēmu ražošanas procesu gan papildus ieņēmumus no komunālo pakalpojumu tirdzniecības.

Kopēji Komercsabiedrības ieņēmumi no saražotās produkcijas pārdošanas ir plānoti EUR 1’386’753 (pirms PVN) visa tiesiskās aizsardzības procesa laikā. Komercsabiedrība plāno pārdot lielāko daļu no saražotās produkcijas eksporta tirgos: ES, ASV, Ķīnā, Indijā. Komercsabiedrība plāno izmantot faktoringa pakalpojumus lai samazinātu savu apgrozāmo līdzekļu nepieciešamību. Ņemot vērā eksporta apjomu, tiek plānots, ka no 16. līdz 24. procesa mēnešiem Komercsabiedrībai radīsies PVN pārmaksa. Attiecīgi plāns paredz ieņēmumus no pārmaksātā PVN atgūšanas divu mēnešu laikā no pārmaksas rašanās brīža.

Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījums 2016.gada 11.janvāra redakcijā pielikumā.

Pielikumi
RRR TAP plans V11 1 FINAL.pdf (173.49 kB)