Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“LSC Shipmanagement” savā pārraudzībā saņem trīs jaunus kuģus
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-01-27 08:53:38
Versijas komentārs
Teksts

Šā gada pirmajā pusē AS “Latvijas kuģniecība” meitas uzņēmums SIA “LSC Shipmanagement” (LSCSM) papildinās savu tehniskajā pārraudzībā esošo floti ar trīs jaunuzbūvētiem kuģiem naftas un ķīmisko vielu pārvadāšanai. Pirmais no trim kuģiem tika saņemts 11. janvārī – 183 metrus garais tankeris “Elandra Spruce”. Nākamais papildinājums flotē sagaidāms aprīlī – tankeris “Elandra Palm”, savukārt maijā flotei tiks pievienots “Elandra Oak”. 

“Esam gandarīti, ka LSCSM pārraudzībā tiek nodots tankeris “Elandra Spruce” – tas ir apliecinājums mūsu apkalpes komandu un kuģu vadības komandas profesionalitātei un spējām. Mēs turpināsim sniegt mūsu klientiem augsti profesionālus pakalpojumus atbilstoši augstākajiem starptautiskajiem drošības standartiem arī turpmāk,” uzsver AS “Latvijas kuģniecība” valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup). 

“Elandra Spruce” ir pirmais no trim jaunajiem kuģiem, kurus ražo Dienvidkorejā bāzētā kuģu būves kompānija “SSP SHIPBUILDING”. Tankeris ir paredzēts naftas produktu un ķīmisko vielu pārvadāšanai. Tā kopējais garums ir 183 metri un kravnesība - 50300 tonnas. 

Par AS “Latvijas kuģniecība” 

AS “Latvijas kuģniecība” (NASDAQ RIGA: LSC1R) ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 16 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 500 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas, un papildus tehniski pārvalda vēl 5 kuģus, kopumā vadot 21 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 8 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus. 

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Latvijas kuģniecība”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.lk.lv
Pielikumi