Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas kuģniecība akciju publiskais piedāvājums plānots 2016.gada pirmajā pusgadā
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-12-17 08:44:42
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvijas kuģniecība” (LK) padome ir atbalstījusi valdes priekšlikumu piesaistīt kapitālu publiskā akciju piedāvājuma veidā. LK mērķis ir dubultot esošo akciju kapitālu un piesaistīt 80 miljonus euro (vidējā svērtā LK akciju cena fondu biržā pēdējo sešu mēnešu laika ir bijusi 0.40 EUR). 

Publiskā piedāvājumu procesu plānots īstenot 2016.gada pirmajā pusgadā. Piesaistītais kapitāls tiks izmantots, lai atmaksātu kuģu finansēšanai saņemtos aizņēmumus, kuru atmaksas termiņš ir 2016 un 2017.gadā. LK valde uzskata, ka pamatkapitāla palielināšana sasniegts šo mērķi un nostādīs kompāniju spēcīgākas pozīcijās. 

Par publiskais piedāvājumu vēl jālemj akcionāru sapulcei, kuru plānots sasaukt 2016.gada aprīlī.

Par AS “Latvijas kuģniecība”

AS “Latvijas kuģniecība” (NASDAQ RIGA: LSC1R) ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 16 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 500 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas, un papildus tehniski pārvalda vēl 4 kuģus, kopumā vadot 20 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 8 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Latvijas kuģniecība”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.lk.lv
Pielikumi