Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Reverta” iemaksā Valsts kasē vēl 22,5 miljonus eiro
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-11-27 14:20:06
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” 2015. gada pirmajos deviņos mēnešos Valsts kasei ir atmaksājusi 22,5 miljonus eiro, no kuriem 14,5 miljoni eiro ir novirzīti procentu maksājumiem par valsts sniegto atbalstu, bet 8 miljoni eiro – aizdevuma pamatsummas atmaksai. 

2015. gadā lielākais izaicinājums „Revertai” ir nelabvēlīgie tirgus apstākļi, kurus radījusi jaunā ģeopolitiskā situācija. Kredītu izstrādes, atgūšanas un realizācijas jomā šis ir bijis sarežģītākais un smagākais darbības periods kopš 2010. gada augusta, kad tika uzsākta akciju sabiedrības „Parex banka” problemātisko kredītu atgūšana Latvijas valsts interesēs. 

Akciju sabiedrības „Reverta” valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava uzsver: „Pārskata periodā „Revertas” darbības rezultāti, tostarp Valsts kasei atmaksājamās summas apjoms, lielā mērā bija atkarīgi no vairāku izstrādes procesā esošu lielu darījumu realizācijas termiņiem. Pieaugošās investoru piesardzības rezultātā lielajiem objektiem pircējus atrast ir krietni sarežģītāk, turklāt darījumu izvērtēšanas process ir skrupulozāks un laikietilpīgāks nekā agrāk. Tā kā „Reverta” savas darbības piecos gados lielāko investīciju projektu daļu jau ir realizējusi, tad patlaban ir jāveic sarežģīts un individualizēts darbs ikviena darījuma īstenošanai.”

Kopš 2010. gada 1. augusta „Reverta” kopumā ir atguvusi 639,5 miljonus eiro. Latvijas valsts no „Revertas” dažādu maksājumu veidā kopumā ir saņēmusi 580,8 miljonus eiro, no tiem Valsts kasei ir samaksāti 336 miljoni eiro.

Lai arī Latvijas nekustamo īpašumu tirgus neuzrāda būtisku aktivitātes pieaugumu, tomēr darījumi, kaut arī pārsvarā ar zemas vērtības objektiem, notiek, un deviņos mēnešos no nekustamo īpašumu pārdošanas „Reverta” ir saņēmusi 11,2 miljonus eiro. Darījumu summas svārstās no dažiem tūkstošiem eiro par zemes gabaliem līdz 30 - 100 tūkstošiem eiro par dzīvojamajiem īpašumiem. Atbilstoši prognozētajam „Revertas” nekustamo īpašumu portfelis ir būtiski sarucis, un pievilcīgākie objekti jau ir realizēti, līdz ar to tiek veiktas aktīvas darbības pircēju intereses piesaistīšanai. Pārskata perioda beigās pārdošanā bija izlikti aptuveni 255 objekti, no kuriem daļa ir zemes gabali.

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos „Revertas” zaudējumi bija plānotajā līmenī un veidoja 32,6 miljonus eiro, salīdzinot ar 31 miljonu eiro 2014. gada deviņos mēnešos. Zaudējumu pamatā tāpat kā iepriekš bija, pirmkārt, procentu izdevumi par emitētajām obligācijām (16,7 miljoni eiro) un, otrkārt, izveidotie uzkrājumi saistībā ar aktīvu vērtības samazinājumu. Atbilstoši restrukturizācijas plānam zaudējumi jau sākotnēji tika plānoti visā „Revertas” darbības laikā.  

Papildu informācijai: 

AS „Reverta” ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Uzņēmuma darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010. gada 1. augusta „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi 639,5 miljonus eiro. 

Lai uzzinātu par AS „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo mājas lapu: www.reverta.lv. 

 

Sīkākai informācijai:

Marita Ozoliņa

Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja

Tālr. 67779142 vai 29287169

E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi
Publiskie parskati_Reverta_ 9 men_ LV.pdf (319.26 kB)