Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Izmaiņas AS „Latvenergo” valdes sastāvā
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-11-06 14:37:50
Versijas komentārs
Teksts

Š.g. 6. novembrī AS „Latvenergo” akcionāru sapulcē tika iecelta jauna AS „Latvenergo” valde piecu cilvēku sastāvā. Tās pilnvaru termiņš ir pieci gadi. Par valdes priekšsēdētāju iecelts Āris Žīgurs, par valdes locekļiem iecelti Guntars Baļčūns un Guntis Stafeckis, valdē darbu turpinās līdzšinējie tās locekļi Uldis Bariss un Māris Kuņickis.

Ņemot vērā, ka 2015.gada 15.novembris ir AS “Latvenergo” valdes pēdējā pilnvaru diena, akcionāra sapulcē šodien, 6. novembrī, tika iecelta jauna AS „Latvenergo” valde piecu cilvēku sastāvā ar piecu gadu pilnvaru termiņu. Jaunajā sastāvā uzņēmuma valde darbu uzsāks 2015.gada 16.novembrī.

AS „Latvenergo” valdes sastāvs:

      -   Āris Žīgurs, valdes priekšsēdētājs

      -   Uldis Bariss, valdes loceklis,

      -   Māris Kuņickis, valdes loceklis,

      -   Guntars Baļčūns, valdes loceklis,

      -   Guntis Stafeckis, valdes loceklis.

Jaunais valdes loceklis Guntars Baļčūns strādā Latvenergo koncernā jau 10 gadus, kopš 2007.gada ieņem AS “Latvenergo” Biznesa plānošanas un kontroles direktora amatu un kopš 2014.gada - AS “Enerģijas publiskais tirgotājs” valdes locekļa amatu finanšu jautājumos. Savukārt Guntis Stafeckis kopš 2011.gada pilda AS “Latvijas elektriskie tīkli”, AS “Latvenergo” meitas uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un izpilddirektora amata pienākumus. Jaunie valdes locekļi izvēlēti konkursa kārtībā.

Līdzšinējie valdes locekļi Uldis Bariss un Māris Kuņickis un valdes priekšsēdētājs Ā.Žīgurs darbam valdē apstiprināti uz turpmāko termiņu, izvērtējot viņu iepriekšējo ieguldījumu uzņēmuma attīstībā un darbībā, kā arī sniegto stratēģisko redzējumu par koncerna nākotnes izaicinājumiem un attīstību.

AS “Latvenergo” valde ir atbildīga par Latvenergo koncerna darbību. Valde darbojas atbilstoši statūtiem un akcionāru sapulces apstiprinātam valdes nolikumam.

 

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils. 

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ(elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi