Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas kuģniecība atsavinājusi tai netieši piederošās AS “Latvijas Naftas tranzīts” akcijas
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-10-08 16:33:33
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas kuģniecība (LK) pārdevusi AS “Ventbunkers” tai netieši piederošās AS “Latvijas Naftas tranzīts” (LNT) akcijas. LK netieši ar tās koncerna ietilpstošās SIA “Skonto nafta” starpniecību piederēja 16% LNT akciju. Darījuma summa ir 15.40 milj. EUR un šī summa ietver arī aizdevuma atmaksu 2.10 milj. EUR apmērā, ko iepriekš LNT bija izsniegusi SIA “Skonto nafta”. Pirms šī darījuma, LK koncernā ietilpstošā sabiedrība SIA “Nafta Invest” no Vladimira Solomatina iegādājās viņam piederošos 14% SIA “Skonto nafta” daļu un, tādējādi, pirms darījuma ar AS “Ventbunkers”, LK piederēja 100% SIA “Skonto nafta” daļu. Saņemtie naudas līdzekļi tiks izmantoti, lai atmaksātu LK koncerna aizdevumus, kas saņemti no AS “Ventspils nafta”.

Par AS “Latvijas kuģniecība”

AS “Latvijas kuģniecība” (NASDAQ RIGA: LSC1R) ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 16 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 500 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas, un papildus tehniski pārvalda vēl 4 kuģus, kopumā vadot 20 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 8 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Latvijas kuģniecība”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.lk.lv

Pielikumi