Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pilnībā atjauno SIA “LASCO Investment” maksātspēju
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-08-27 09:23:12
Versijas komentārs
Teksts

Pirmdien, 24. augustā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lēma par pilnīgu AS “Latvijas kuģniecība” meitas sabiedrības SIA “LASCO Investment” maksātspējas atjaunošanu. Šāds lēmums pieņemts pēc uzņēmuma kreditoru mierizlīguma.

“Lai spētu izpildīt finansiālās saistības un koncentrētos uz uzņēmuma pamatdarbību, AS “Latvijas kuģniecība” turpinās pakāpeniski atbrīvoties no aktīviem, kas nav saistīti ar uzņēmuma pamatdarbību. Šī iemesla dēļ SIA “LASCO Investment” plāno pārdot savā īpašumā esošo nekustamo īpašumu portfeli,” norāda AS “Latvijas kuģniecība” un SIA “LASCO Investment” valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

SIA “LASCO Investment” ir AS “Latvijas kuģniecība” koncernam piederošo nekustamo īpašumu holdinga un pārvaldes sabiedrība. SIA “LASCO Investment” nekustamo īpašumu portfelī ir Preses nama ēka, atpūtas komplekss “Lejastiezumi”, viesnīca “Rīgas Līcis”, Ventspils biznesa centrs un citi.

Jau iepriekš ziņots, ka šā gada 3. augustā tika atjaunota SIA “LASCO Investment” valdes darbība. Par valdes priekšsēdētāju uz trīs gadu termiņu tika ievēlēts Roberts Kirkups, savukārt par vienīgo valdes locekli Ģirts Apsītis.

Par AS “Latvijas kuģniecība”

AS “Latvijas kuģniecība” (NASDAQ OMX RIGA: LSC1R) ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 16 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 500 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas, un papildus tehniski pārvalda vēl 4 kuģus, kopumā vadot 20 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 8 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Latvijas kuģniecība”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.lk.lv

Pielikumi