Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Latvijas kuģniecība” izsludina stipendiju konkursu jūrniecības studentiem
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-08-20 09:37:37
Versijas komentārs
Teksts

Lai veicinātu jūrniecības izglītību un nozares attīstību Latvijā, AS “Latvijas kuģniecība” (LK) sadarbībā ar Vītolu fondu izsludina pretendentu pieteikšanos uzņēmuma jaunizveidotajai stipendijai topošajiem jūrniekiem. Uz stipendiju var pretendēt Latvijas augstskolās studējošie ar labām un teicamām sekmēm, kuri izgājuši jūras praksi uz kāda no LK meitas kompānijas SIA “LSC Shipmanagement” tehniskajā pārvaldībā esošajiem kuģiem. “Latvijas kuģniecības” kopējais stipendiju fonds ir 18 000 eiro.

“Mūsu pārraudzībā šobrīd ir 20 moderni tankkuģi. Starptautiski mūsu kuģu apkalpe tiek vērtēta kā profesionāla un pieredzējusi. Tāpēc mums ir svarīgi, lai darba tirgū ienāk jau sagatavoti un pieredzējuši jaunie profesionāļi. Līdz šim esam aktīvi iesaistījušies mācību procesā, nodrošinot prakses vietas topošajiem jūrniekiem. Taču, lai panāktu spējīgāko studējošo izaugsmi un to, ka pēc augstskolas beigšanas labākie studenti izvēlētos strādāt tieši pie mums, “Latvijas kuģniecība” šogad uzsāk ilgtermiņa sadarbību ar Latvijas Jūras akadēmiju un nākamgad paplašinās augstskolu loku, piedāvājot stipendijas pēdējo kursu studentiem,” norāda “Latvijas kuģniecība” valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups, uzsverot, ka ir būtiski, lai jau studiju laikā jauniešiem veidotos pilnīgs priekšstats par darbu uz kuģiem.

Lai piedalītos AS “Latvijas kuģniecība” stipendiju konkursā, pretendentiem līdz 21. septembrim jāiesniedz aizpildīta stipendijas kandidāta novērtējuma anketa, atzīmju izraksts ar aprēķinātu vidējo atzīmi, dzīves gājuma apraksts un motivācijas vēstule angļu valodā. Anketa pieejama uzņēmuma mājas lapā sadaļā LK Stipendija.

Latvijas Jūras akadēmijas prorektors Andrejs Zvaigzne uzsver, ka augsti novērtē līdzšinējo sadarbību ar “Latvijas kuģniecību” un tic, ka stipendiju iniciatīva papildus atbalstīt labākos jūrniecības studentus motivēs tos sasniegt augstākus mācību sasniegumus. “Nozares uzņēmumu atbalsts parāda studentiem, ka viņiem pēc studiju beigšanas ir darba vietas tepat Latvijā, kur savas mācībās gūtās zināšanas likt lietā, stiprinot mūsu valsti un tās labklājību un tautsaimniecību.”

“Latvijas kuģniecība” nākamajā mācību gadā piešķirs īpašu uzņēmuma stipendiju, uz kuru var pretendēt tie studenti, kuri apgūst kuģa vadītāja, mehāniķa vai elektroinženiera akreditētu studiju programmu, ar iegūtu jūras pieredzi ne mazāk kā 4 mēnešu garumā. Paredzams, ka ik gadu AS “Latvijas kuģniecība” stipendija tiks piešķirta četriem studentiem. Tā tiks maksāta reizi mēnesī 300 eiro apmērā laika periodā līdz piecpadsmit mēnešiem. Ar plašāku informāciju par stipendiju un stipendiju konkursa kritērijiem var iepazīties uzņēmuma mājas lapā http://www.lk.lv/lv/karjera/as-latvijas-kugnieciba-stipendija.

AS “Latvijas kuģniecība” (NASDAQ OMX RIGA: LSC1R) ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 16 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 500 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas, un papildus tehniski pārvalda vēl 4 kuģus, kopumā vadot 20 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 7 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Latvijas kuģniecība”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.lk.lv

Pielikumi