Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Atjaunota AS “Latvijas kuģniecība” meitas sabiedrības SIA “LASCO Investment” valde
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-08-04 16:02:47
Versijas komentārs
Teksts

 Pirmdien, 3. augustā, ar vienīgā dalībnieka AS “Latvijas kuģniecība” (LK) lēmumu ir atjaunota SIA “LASCO Investment” valdes darbība. Par valdes priekšsēdētāju uz trīs gadu termiņu ievēlēts Roberts Kirkups, bet par vienīgo valdes locekli Ģirts Apsītis. Ne R. Kirkupam, ne Ģ. Apsītis tiešā veidā nepieder AS “Latvijas kuģniecības” akcijas. 

Šis ir juridisks starpposms pilnīgai SIA “LASCO Investment” maksātspējas atjaunošanai. SIA “LASCO Investment” ir AS “Latvijas kuģniecība” koncernam piederošo nekustamo īpašumu holdinga un pārvaldes sabiedrība. 

Par jaunievēlētās valdes locekļu profesionālo pieredzi 

Roberts Kirkups (Robert Kirkup) vienlaikus ieņem AS “Latvijas kuģniecība” un AS “Ventspils nafta” (VN) valdes priekšsēdētāja amatus, LK no 2014. gada 1. marta, savukārt VN kopš 2013. gada 1. septembra. Tajā pat laikā R. Kirkups ir “Ventspils nafta” meitassabiedrību - SIA “LatRosTrans” padomes priekšsēdētājs un SIA “Ventspils nafta termināls” padomes loceklis. R. Kirkups “Vitol Group” pievienojās 1996. gadā, ieņemot dažādus vadošo amatus naftas, cukura un metāla nozarēs. Profesionālā izglītība: bakalaura grāds uzņēmējdarbības vadīšanā ar atzinību. Roberta Kirkupa īpašumā nav AS “Latvijas kuģniecība” akciju. 

Ģirts Apsītis ir AS “Latvijas kuģniecība” valdes priekšsēdētāja padomnieks kopš 2005. gada un SIA “Ardente” valdes priekšsēdētājs no 2004. gada. Profesionālā izglītība: Ģ. Apsītim ir divi maģistra grādi - tiesību zinātnēs, kas iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā un ekonomikā, kas ar izcilību iegūts Rīgas Tehniskajā Universitātē. Pašlaik turpina ekonomikas doktorantūras studijas. Ģirta Apsīša īpašumā nav AS “Latvijas kuģniecība” akciju. 

Par AS “Latvijas kuģniecība” 

AS “Latvijas kuģniecība” (NASDAQ OMX RIGA: LSC1R) ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 16 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 500 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas, un papildus tehniski pārvalda vēl 4 kuģus, kopumā vadot 20 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 7 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Latvijas kuģniecība”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.lk.lv
Pielikumi