Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS “Ventspils nafta” grupas uzņēmumu darbības rezultātiem pirmajā pusgadā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-07-09 09:23:50
Versijas komentārs
Teksts

 Šā gada pirmajos sešos mēnešos ir nedaudz samazinājies AS “Ventspils nafta” meitas sabiedrību pārkrautais un transportētais naftas produktu apjoms. SIA “LatRosTrans” (LRT) pirmajā pusgadā transportēja 2,98 miljonus tonnu, kas ir par 10,5% mazāk nekā gadu iepriekš, kad transportētais apjoms sasniedza 3,33 miljonus tonnu. Savukārt SIA ““Ventspils nafta” termināls” (VNT) šajā laika posmā pārkrāva 5,9 miljonus tonnu, kas ir par 8% mazāk.  

Skaidrojot apjomu izmaiņas, AS “Ventspils nafta” vadība norāda, ka šā gada otrajā ceturksnī vērojams pa LRT cauruļvadu transportēto naftas produktu samazinājums no Krievijas. Daļēji tas tika kompensēts ar produktiem, kas tika transportēti no Baltkrievijas. LRT transportēto naftas produktu samazinājums atbilstoši ietekmēja arī VNT darbības rādītājus.  

Šā gada otrajā ceturksnī LRT transportēja 1,2 miljonus naftas produktu, savukārt VNT pārkrāva 2,5 miljonus tonnu.   

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un neskaidrības reģionā, AS “Ventpils nafta” grupas uzņēmumu vadība joprojām ir piesardzīga, raugoties uz šogad sasniedzamajiem naftas un naftas produktu pārkraušanas un transportēšanas apjomiem.  

“Mēs turpinām meklēt iespējas, lai samazinātu izmaksas un strādātu efektīvāk. Tas, savukārt, mums ļauj klientiem piedāvāt kvalitatīvus pakalpojumus par konkurētspējīgu cenu, nodrošinot stabilu naftas produktu plūsmu grupas uzņēmumiem,” uzsver AS “Ventspils nafta” valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

 

Par AS “Ventspils nafta”  

AS “Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS “Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.  

AS “Ventspils nafta” pieder 51% SIA ““Ventspils nafta” termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA “LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS “Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS “Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

 

 Papildu informācija:

 Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante

 AS “Ventspils nafta”

 Tālrunis: +371-25959447

 E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv

 www.vnafta.lv

Pielikumi