Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Informācija par likumprojektu par uzņēmuma sadalīšanu un tirgus liberalizāciju
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-06-03 15:19:19
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas Republikas Valsts sekretāru 4. jūnija sanāksmē ir iesniegti grozījumi Enerģētikas likumā, kas paredz juridisku pārvades un uzglabāšanas operatora nodalīšanu no dabasgāzes tirdzniecības un sadales operatora līdz 2017. gada 1. janvārim, iekļaujot pārvades un uzglabāšanas operatora komercsabiedrībā visus pakalpojumu sniegšanai nepieciešamos aktīvus un cilvēkresursus, kā arī paredzot proporcionālu akcionāru līdzdalību jaunajā komercsabiedrībā.

Tāpat likumprojekts paredz, ka līdz 2017. gada 31. decembrim jānodrošina abu komercsabiedrību kontrolējošo akcionāru nodalīšana, paredzot valsts pirmpirkuma tiesības uz pārvades un uzglabāšanas operatoru.

Likumprojekts paredz, ka, sākot ar 2017. gada 3. aprīli, tiks atvērts Latvijas dabasgāzes tirgus, dodot iespēju lietotājiem izvēlēties tirgotāju. Mājsaimniecībām ir paredzēta izvēles iespēja palikt par saistīto lietotāju jeb turpināt iegādāties dabasgāzi par regulētajiem tarifiem.

AS "Latvijas Gāze" savus iebildumus un ieteikumus likumprojektam iesniegs divu nedēļu laikā.

Ar pilnu likumprojekta tekstu var iepazīties Ministru Kabineta mājaslapā (latviešu valodā):

http://tap.mk.gov.lv/mk/tap/?pid=40358163

Vinsents Makaris
Tel. + (371) 67 369 144
E-pasts: IR@lg.lv

Pielikumi