Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Reverta”2015. gada 1. ceturkšņa nerevidēts saīsinātais finanšu pārskats
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-05-28 15:26:05
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Reverta” šā gada pirmajā ceturksnī turpināja pildīt restrukturizācijas plānā noteiktos mērķus un uzdevumus, samaksājot Valsts kasei piecus miljonus eiro procentu maksājumos. Tādējādi kopš 2010. gada 1. augusta līdz 2015. gada 31. martam Valsts kasei bija samaksāti  jau 318,5 miljoni eiro.
 

No problemātisko kredītu restrukturizācijas un nekustamo īpašumu pārdošanas pārskata periodā „Reverta” ir atguvusi 9,6 miljonus eiro, salīdzinot ar 16,6 miljoniem eiro analogā 2014. gada periodā. 
 

Ņemot vērā, ka „Reverta” atgūst kredītus ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Krievijā un Ukrainā, 2014. gadā sākusies Krievijas – Ukrainas attiecību krīze un tās rezultātā novājinātā abu valstu ekonomika turpināja nelabvēlīgi ietekmēt „Reverta” darbības rādītājus. Rubļa devalvācija apgrūtināja Krievijas un citu NVS valsts klientu kredītu atmaksas iespējas, kā rezultātā šā gada pirmajā ceturksnī NVS valstīs atgūto līdzekļu apjoms būtiski samazinājās. Dažos gadījumos kredītņēmēji radušos situāciju izmantoja arī ļaunprātīgi, nepamatoti pārtraucot maksājumus un mēģinot nobēdzināt aktīvus.
 

Pārskata periodā „Reverta” turpināja nekustamā īpašuma portfeļa izstrādi, veicot pārņemto ķīlas objektu profesionālu pārvaldīšanu un pārdošanu. Pirmajā ceturksnī „Revertas” nekustamo īpašumu pārdošanas komanda realizēja 74 nekustamos īpašumus par kopējo summu triju miljonu eiro apmērā. Lai arī sasniegtie rezultāti atbilst plānotajam, salīdzinot ar pagājušā gada analoga perioda rezultātiem tie ir sarukuši uz pusi. Pamatā tas skaidrojams ar tirgū vērojamo interesi par zemākas vērtības objektiem, kā rezultātā arī darījumu summas ir ievērojami mazākas. 
 

Kopumā kopš 2010. gada 1. augusta līdz 2015.gada 31.martam valsts no „Revertas” ir  saņēmusi vairāk nekā pusmiljardu eiro. Šo summu veido maksājumi Valsts kasei,  kā arī valsts galvotā sindicētā aizdevuma un uzkrāto procentu atmaksa 244,6 miljonu eiro apmērā. Savukārt dažādu nodokļu un nodevu maksājumos valsts ir saņēmusi aptuveni 15 miljonus eiro. Par subordinētajām saistībām kopš 2010. gada 1. augusta kopumā samaksāti 17,2 miljoni eiro.
„Revertas” kopējais aktīvu portfelis pārskata perioda beigās veidoja 214,1 miljonu eiro. Kredītu restrukturizācijas un piedziņas rezultātā uzņēmuma kredīta portfeļa neto bilances vērtība ir samazinājusies līdz 166 miljonam eiro.
 

Papildu informācijai:

AS „Reverta” ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Uzņēmuma darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010. gada 1.augusta „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi 614,9 miljonus eiro.
 

Lai uzzinātu par AS „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo mājas lapu: www.reverta.lv.
 
Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi
Finanšu pārskats_ 1.cet_LV.pdf (314.11 kB)