Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvenergo” obligāciju emisiju organizēs AS „SEB banka”
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-05-15 14:11:39
Versijas komentārs
Teksts

Aizņemtā kapitāla piesaistes plāna ietvaros AS „Latvenergo” plāno veikt obligāciju emisiju līdz 100 miljoniem eiro apmērā. Veiktās aptaujas rezultātā vērtspapīru emisijas organizētāja un aģenta funkcijas ir uzticētas AS „SEB banka”.

Turpinot sekmīgi aizsākto darbību vērtspapīru tirgū, AS „Latvenergo” plāno veikt obligāciju publisku emisiju par kopējo nominālvērtību līdz 100 miljoniem eiro. Obligācijas plānots iekļaut Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā. Konkrēti emisijas parametri tiks definēti emisijas prospektā. Vērtspapīru emisijas organizētāja un aģenta funkcijas veiks AS „SEB banka”.

„Ieguvumi no līdzšinējās koncerna darbības kapitāla tirgū ir ļoti pārliecinoši, līdz ar to var turpināt veikt obligāciju emisijas. Esam ieguvuši alternatīvu finansējuma avotu, kas ietver ne tikai institūcijas vai komercbankas, bet pārstāv plašu investoru loku ar stabilu interesi parLatvenergo obligācijām. Iepriekšējās emisijās iegūtais līdzekļu apjoms 105 milj. eiro apmērā ir ieguldīts ražošanas, pārvades un sadales investīciju objektos. Tie ir objekti, kurus pamanīt un novērtēt var gan iedzīvotāji, gan investori – notiek Daugavas HES kaskādes rekonstrukcija, gaisvadu elektrisko līniju nomaiņa pret kabeļu līnijām u. c. Tādējādi obligācijas ir palīdzējušas uzņēmumam nodrošināt nepieciešamās investīcijas, savukārt mūsu plašajam klientu lokam tās ir radījušas iespēju ieguldīt naudu Latvijas ekonomikā,” norāda Zane Kotāne, AS „Latvenergo” valdes locekle, finanšu direktore.

SEB bankas valdes priekšsēdētājs Ainārs Ozols: "Augstu vērtējam Latvenergo ilgtermiņa pieeju gan uzņēmuma pamatbiznesā, gan arī pārvaldot kompānijas finanses. Ilgtspējīgās darbības principi apliecina Latvenergo pārdomāto un atbildīgo stratēģiju, un esam gandarīti par iespēju ar savu pieredzi un kompetenci piedalīties tās īstenošanā. Iepriekšējā veiksmīgās sadarbības pieredze, investoru augstais pieprasījums pēc Latvenergo vērtspapīriem un pašreizējie kapitāla tirgus apstākļi ir tikai daži no faktoriem, kas apliecina šo kā īsto brīdi stratēģiskiem investīciju lēmumiem, kas vērsti uz uzņēmuma konkurētspējas un pakalpojumu kvalitātes nostiprināšanu."

Emisijas apjoms, obligāciju cena, dzēšanas termiņš un ienesīguma diapazons tiks noteikts emisijas gala noteikumos.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: 
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi