Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Trasta komercbanka demonstrē augstāko rentabilitāti
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-04-02 14:51:02
Versijas komentārs
Teksts

31.martā notika AS "Trasta komercbanka" akcionāru pilnsapulce, kurā tika apstiprināti 2007. gada darbības rezultāti.

Pilnsapulcē "Trasta komercbankas" akcionāri apstiprināja gada pārskatu un Bankas vadības ziņojumu par 2007.gadā sasniegto. Pērn TKB auditētā peļņa sastādīja 15,91 miljonu latu, kas par 57% pārsniedz iepriekšējā gada rezultātu. Saskaņā ar akcionāru lēmumu pelņas daļa 3,80 milj. LVL apmērā tiks izmaksāta dividendēs, savukārt lielākā peļņas daļa - 12,11 miljonu latu paplašinās resursus Bankas turpmākajai attīstībai.

2007. gadā TKB turpināja aktīvi attīstīt savu servisu un struktūru. Lai būtu tuvāk saviem klientiem, pērn „Trasta komercbanka” atklāja filiāles Liepājā un Daugavpilī. Durvis vēra arī jaunā TKB pārstāvniecība ārzemēs - Bulgārijā, atbalstot klientu biznesu un investīcijas šajā reģionā. 2007.gadā „Trasta komercbanka” saviem klientiem sagatavoja arī jaunus finanšu produktus: Art Banking - investīcijas mākslas tirgū, un Investīciju noguldījumu, kas piedāvā uzkrāšanas un papildus peļņas gūšanas iespējas fondu tirgos.

"Trasta komercbanka" ir viena no vecākajām Latvijas privātbankām, kura veiksmīgi darbojas Latvijas finanšu tirgū, ieņemot stabilas augsti rentablas vidēja lieluma kredītiestādes pozīcijas. Pērn TKB saglabāja rentabilitātes līderpozīcijas Latvijas banku sektorā - 2007.gadā "Trasta komercbankas" kapitāla atdeve (ROE) bija 68.09%, savukārt aktīvu atdeve (ROA) sasniegusi 5.43%.

Jūlija Jurgele
AS "Trasta komercbanka"
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Pielikumi