Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Izmaiņas Elektrum Lietuva, UAB un OU Elektrum Eesti, OU vadībā
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-02-27 14:22:16
Versijas komentārs
Teksts

Veiktas izmaiņas meitassabiedrību Elektrum Lietuva, UAB un Elektrum Eesti, OU valdes sastāvā.

2014.gada 1.decembrī darbu Elektrum Lietuva, UAB Valdē tika uzsācis Vilius Juraitis, no šā gada 28. februāra Valdei pievienosies Uldis Mucinieks, AS „Latvenergo” Elektroenerģijas pārdošanas direktors.

Ulda Mucinieka iepriekšējā darba vieta ir AS „DNB banka”, kur pildīti Pārdošanas vadības pārvaldes vadītāja pienākumi. Līdz tam darbojies starptautiskā apdrošināšanas un investīciju uzņēmumā Mandatum Life, bijis Latvijas filiāles vadītājs un valdes loceklis ar atbildību par pārdošanas un klientu apkalpošanas jomām Baltijas tirgos.

Līdz ar augstāk minētājām izmaiņām, Elektrum Lietuva, UAB valdē būs trīs valdes locekļi – valdes priekšsēdētājs Vilius Juraitis, Gatis Junghāns un Uldis Mucinieks.

Ar 28. februāri Uldis Mucenieks būs arī Elektrum Eesti, OU valdes priekšsēdētājs. Līdz ar to Elektrum Eesti, OU, valdē strādās Uldis Mucinieks un Gatis Junghāns.

Uldis Mucinieks: „Mana iepriekšējā pieredze darbam Baltijas mērogā ļauj ātri un precīzi novērtēt vietējos tirgus, kuros Latvenergo ir elektroenerģijas vadošais komersants. Gūstot pieredzi no mājsaimniecību tirgus atvēršanas Igaunijā un Latvijā, plānojam fokusētu un konkurētspējīgu darbu Lietuvā, kur arī drīzumā ir gaidāma elektroenerģijas tirgus liberalizācija. Apvienojot to ar jau gūto pieredzi Lietuvas juridisko personu tirgus segmentā, esmu pārliecināts, ka tā padarīs Latvenergo par vēl spēcīgāku tirgus dalībnieku kā līdz šim, īpaši vēršot uzmanību uz produktu klāstu un klientu apkalpošanu.”

Elektrum Lietuva, UAB un Elektrum Eesti, OU ir AS „Latvenergo” 100% piederoši meitas uzņēmumi, kas nodarbojas ar elektroenerģijas pārdošanu Lietuvā un Igaunijā.

Latvenergo koncerna mazumtirdzniecībā pārdotās elektroenerģijas apjoms ārpus Latvijas 2014. gadā mērķtiecīgu elektroenerģijas pārdošanas aktivitāšu rezultātā ir palielināts par 50% un veido 35% no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus. Klientu skaits kaimiņvalstīs sasniedz 34 tūkstošus.

Kopumā Latvenergo koncerna pārdotās elektroenerģijas apjoms palielināts par 9% salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu un sasniedz 8688 GWh. Latvenergo koncerna pārdotās elektroenerģijas apjoms Latvijā ir 5636 GWh, Lietuvā – 1739 GWh un Igaunijā – 1314 GWh.

 

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts:
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi