Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pērn nedaudz pieauguši AS “Ventspils nafta” meitas sabiedrību pārkrauto un transportēto produktu apjomi
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-02-06 09:41:04
Versijas komentārs
Teksts

AS “Ventspils nafta” meitas uzņēmums SIA ““Ventspils nafta” termināls” (VNT) 2014. gadā pārkrāvis 10,58 miljonus tonnu naftas produktu. Pārkrauto produktu apjoms ir pieaudzis par gandrīz 10%, salīdzinot ar 2013. gadu, kad tika pārkrauti 9,64 miljoni tonnu kravas. Savukārt SIA “LatRosTrans” naftas produktu transportēšanas apjoms šajā periodā sasniedza 5,7 miljonus tonnu, kas ir par 5% vairāk nekā 2013. gadā, kad pārkrāva 5,5 miljonus tonnu naftas produktu.

AS “Ventspils nafta” grupas uzņēmumu vadība norāda, ka 2014. gada rezultāti atspoguļo biznesa plānā ietverto un attaisno izvirzītās prognozes. Grupas meitas uzņēmumu transportēto naftas un naftas produktu apjoms ir nedaudz palielinājies, kas atbilst vēsturiski vidējam apjoma pieaugumam. Tāpat pagājušajā gadā ir turpināts darbs pie grupas uzņēmējdarbības pārstrukturēšanas un ir realizēti ar pamatdarbību nesaistīti aktīvi, tostarp, nekustamais īpašums, medicīnas klīnika un daļas stratēģiski nesvarīgos uzņēmumos. Tādējādi ir uzlabota uzņēmumu darbības efektivitāte un samazinātas izmaksas.

Lai arī galvenie sadarbības līgumi 2015. gadam ir pagarināti, grupas uzņēmumi paliek neaizsargāti pret ģeopolitisko nestabilitāti un potenciālajiem Krievijas stratēģiskajiem lēmumiem attiecībā uz naftas un naftas produktu eksporta plūsmu pārvirzīšanu caur vietējām ostām. Grupas uzņēmumu vadība norāda, ka, iestājoties sliktākajam scenārijam, transportētie apjomi 2015. gadā varētu samazināties par 2,5 līdz 3 miljoniem tonnu.

“Šajos izaicinājumu pilnajos tirgus apstākļos mēs visu uzmanību veltam tam, lai nodrošinātu drošu un savlaicīgu naftas un naftas produktu piegādi un veiktu to pēc iespējas efektīvāk,” uzsver AS “Ventspils nafta” valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

Saīsinātais finanšu pārskats par 2014. gadu tiks publicēts 27. februārī.

Par AS “Ventspils nafta”

AS “Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS “Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS “Ventspils nafta” pieder 51% SIA ““Ventspils nafta” termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA “LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS “Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS “Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Ventspils nafta”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.vnafta.lv

Pielikumi