Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Komercbanka Baltikums pagājušajā gadā ir nopelnījusi 1,964 milj. LVL un veiksmīgi uzsākusi 2008.gadu
Emitents Akciju komercbanka ''Baltikums'', AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-03-31 10:56:45
Versijas komentārs
Teksts

2007. gadā Komercbanka Baltikums konsekventi turpināja realizēt savus iepriekš formulētos mērķus kuģniecības un tirdzniecības finansēšanā, kā arī turīgu klientu privātajā apkalpošanā. Koncentrēšanās tieši uz būtiskākajiem savas darbības virzieniem ir ļāvusi sasniegt teicamus finanšu rezultātus, vienlaikus esot vienai no jaunākajām un nedaudzajām bankām ar 100% Latvijas kapitālu.

Aizvadītajā gadā Komercbanka Baltikums ir sasniegusi ļoti labus finanšu rezultātus. Tās aktīvi pieauga par 63%, sasniedzot 97,731 milj. LVL, piesaistītie noguldījumi pieauga par 72,291 milj. LVL jeb 83%. Komercbanka Baltikums nopelnīja 1,964 milj.LVL.

Komercbankas Baltikums valdes priekšsēdētājs Aldis Reims stāsta: “Pašlaik Latvijas finanšu sektorā valda zināmas nestabilitātes nojausmas, kas ir saistītas gan ar augošo inflāciju, gan ar situāciju nekustamā īpašuma tirgū, gan ar neskaidrībām par kopējo makroekonomisko situāciju un tās attīstību valstī. Šajā kontekstā Komercbankas Baltikums izvēlētā un ilgstoši īstenotā stratēģija, koncentrējoties uz starptautiski izteikti orientētu biznesa virzienu finansēšanu, ļauj bankai justies droši, neskatoties uz potenciālajiem riskiem vietējā tirgū. Mūsu mērķis nekad nav bijis piesaistīt lielu apjomu fizisko personu noguldījumus, tos savukārt izsniedzot hipotekārajos un patēriņa kredītos. Tas mūs izteikti atšķir no lielas daļas citu Latvijas banku.”

Runājot par konkrētiem skaitļiem, Komercbanka Baltikums 2008. gada 31. janvārī 23 Latvijas komercbanku vidū mājokļa kreditēšanas jomā ieņem 19. vietu ar 230 tūkst. LVL (kas sastāda vien 0,25% no bankas aktīvu apjoma), hipotekārās kreditēšanas jomā – 20. vietu ar 648 tūkst. LVL (0,71% no aktīvu apjoma) un 20. vietu privātpersonu kreditēšanas jomā ar 1,271 milj. LVL jeb 1,4% no aktīvu apjoma.

Šie skaitļi skaidri parāda, cik konservatīvu politiku banka ir ieturējusi attiecībā pret minētajiem pārkarsušajiem Latvijas ekonomikas sektoriem. Šāda piesardzība nav traucējusi bankai sasniegt lieliskus rezultātus 2007.gadā un vēl veiksmīgāk iesākt šo gadu - bankas peļņa 2008. gada 2 mēnešos jau ir sasniegusi 512 tūkst. latu.

”Pērnais gads ir ienesis zināmas pārmaiņas Latvijas finanšu tirgū. Visticamāk, ka vairākiem spēlētājiem būs jāpārskata sava stratēģija. Tādēļ Komercbanka Baltikums, kā jau iepriekš esmu uzsvēris, atrodas nedaudz savrupās un šobrīd izdevīgākās pozīcijās. Bankas plānos ir konsekventa savas filozofijas ievērošana un pilnveidošana, balstoties uz trim darbības pamatvirzieniem – kuģniecības un tirdzniecības finansēšanu, kā arī turīgu klientu privāto apkalpošanu. Banka savās izvēlētajās tirgus nišās jūtas drošāk kā jebkad un 2008. gadā plānots palielināt iepriekšējā gada peļņu vismaz par 50%”, klāstīja A. Reims.

Pielikumi